Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Uravnotežite svoj obrok
My Menu IQ™ vodi vas da odaberete nutritivno uravnotežen jelovnik na ljestvici od 0 do 100, s fokusom na glavni obrok.
Što to znači?
Veoma uravnotežen obrok
Što to znači?
Uživajte u svom obroku!
Natrag
Your Selection (1)
Natrag
46 19.4g / 46%
23 22.2g / 23%
31 29.8g / 31%

Analiza energetske vrijednosti prikazuje količinu makronutrijenata (tj. ugljikohidrata, bjelančevina i masti) sadržanih u jednom obroku recepta i njihovom relativnom udjelu (u %) u totalnoj energetskoj vrijednosti tog obroka. 

Što je uravnoteženi jelovnik?

Uravnoteženi jelovnik sastoji se od namirnica iz glavnih skupina namirnica i dovoljne količine važnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ boduje uravnoteženost jelovnika uzimajući u obzir energetsku vrijednost, hranjive sastojke jelovnika, kao i njihov doprinos u postizanju nutritivnih preporuka koje se temelje na dnevnom unosu 2000 kcal za prosječnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ vodi vas do odabira uravnoteženog jelovnika na ljestvici od 0 do 100, s naglaskom na glavno jelo.

Što znači MyMenu IQ™ rezultat?

Treba poboljšati ravnotežu obroka (0 - 44)

Ovaj obrok ima prostora za poboljšanje, u svrhu bolje uravnotežene prehrane i bolje hranjive vrijednosti=

Veoma uravnotežen obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

Dobro uravnotežen obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ rezultat odnosi se na digitalne recepte koji su navedeni na web stranici. Informacije o nutritivnom sastavu prehrambenih sastojaka i proizvoda temeljene su na standardnim bazama podataka o sastavu hrane kao što su USDA SR28, BLS32, te na informacijama s deklaracija prehrambenih proizvoda.

Savjeti za prehranu
 • Uživajte u ovom jelu pripremljenom od ukusnih, hranjivih i pristupačnih lokalnih sastojaka.
   

 • Jedite raznoliku hranu, uključujući voće i povrće.

 • Imajte pri ruci zdrave grickalice (sirovo povrće, svježe voće ili neslane orašaste plodove).

 • Održavajte hidrataciju pijući 6-8 čaša tekućine (voda, nezaslađeni čaj itd.) dnevno.

 • Jeste li znali da dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svježih začina na kraju kuhanja možete zadržati njihovu boju, okus, hrskavost i važne hranjive tvari?

Dobro napravljeno! Stigli ste do 100!!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Jednostavna Tikka Masala s tofuom inspirirana indijskom kuhinjom

(0)
10 Min
Lako
Otkrije okuse Azije i dovedite indijsku kuhinju u vaš dom. Aromatična Tikka Masala pasta za kuhanje, ukusna je i autentična opcija za izradu ukusnog vegeterijanskog Tikka Masala jela inspirirana indijskom kuhinjom. Zbog pažljivo izrađene mješavine začina, koncentriranih u ovom umaku, omogućuje vam brzo i jednostavno rekreiranje okusa klasične Tikka Masale u vlastitoj kuhinji.​ Kombinacija hrskavog tofua, aromatičnog umaka i riže ili naan kruha kao priloga, stvara ukusno i autentično jelo koje će zadiviti vašu obitelj i prijatelje.​ S Tikka Masala pastom za kuhanje možete uživati u autentičnom okusu vegeterijanske Tikka Masale u samo nekoliko jednostavnih koraka. Bilo da kuhate sami ili poslužujete ukusno jelo svojim najmilijima, ovaj će recept zasigurno zadovoljiti vašu želju za ukusnom i autentičnom vegeterijanskom Tikka Masalom.

Sastojci

2

Ovo jelo optimizirano je za: 2 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
tofu
250  g
pasirana rajčica u konzervi
50  ml
vrhnje za kuhanje

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
22.2 g
energija
355.98 kcal
Masti
19.41 g
Proteini
29.81 g
Podaci po obroku

Upute

10 minuta
 • Korak1

  6 Min
  Za početak popržite tofu narezan na kockice dok ne postane zlatan i hrskav. Ovaj korak dodaje divnu teksturu i poboljšava okuse jela.​ Jednostavna Tikka Masala s tofuom inspirirana indijskom kuhinjom
 • Korak2

  3 Min
  Zatim u tavu dodajte MAGGI Tikka Masala umak za kuhanje i konzervu pasirane rajčice. Pustite smjesu da lagano pirja otprilike 3 minute, dopuštajući začinima da se prožmu u umak i stvore ukusan i autentičan okus.​ MAGGI Tikka Masala umak za kuhanje eliminira potrebu za dodatnom soli jer je već savršeno začinjena. To osigurava da je vaše jelo dobro izbalansirano i ukusno bez dodatnog truda.​ Jednostavna Tikka Masala s tofuom inspirirana indijskom kuhinjom
 • Korak3

  1 Min
  Kako biste dobili kremasti okus, dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte 1 minutu. Ovaj završni korak dodaje sočnu teksturu i povećava cjelokupno bogatstvo okusa. Poslužite uz rižu. Savjet kuhara: Jelu možete dodati i naan kruh s maslacem od češnjaka. Jednostavna Tikka Masala s tofuom inspirirana indijskom kuhinjom
Jednostavna Tikka Masala s tofuom inspirirana indijskom kuhinjom

Korak1 3

: tofu

Za početak popržite tofu narezan na kockice dok ne postane zlatan i hrskav. Ovaj korak dodaje divnu teksturu i poboljšava okuse jela.​

Jednostavna Tikka Masala s tofuom inspirirana indijskom kuhinjom

Korak2 3

: pasirana rajčica u konzervi

Zatim u tavu dodajte MAGGI Tikka Masala umak za kuhanje i konzervu pasirane rajčice. Pustite smjesu da lagano pirja otprilike 3 minute, dopuštajući začinima da se prožmu u umak i stvore ukusan i autentičan okus.​ MAGGI Tikka Masala umak za kuhanje eliminira potrebu za dodatnom soli jer je već savršeno začinjena. To osigurava da je vaše jelo dobro izbalansirano i ukusno bez dodatnog truda.​

Jednostavna Tikka Masala s tofuom inspirirana indijskom kuhinjom

Korak3 3

: vrhnje za kuhanje

Kako biste dobili kremasti okus, dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte 1 minutu. Ovaj završni korak dodaje sočnu teksturu i povećava cjelokupno bogatstvo okusa. Poslužite uz rižu. Savjet kuhara: Jelu možete dodati i naan kruh s maslacem od češnjaka.

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje