Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Uravnotežite svoj obrok
My Menu IQ™ vodi vas da odaberete nutritivno uravnotežen jelovnik na ljestvici od 0 do 100, s fokusom na glavni obrok.
Što to znači?
Veoma uravnotežen obrok
Što to znači?
Uživajte u svom obroku!
Natrag
Your Selection (1)
Natrag
16 2.9g / 16%
32 12.8g / 32%
52 20.4g / 52%

Analiza energetske vrijednosti prikazuje količinu makronutrijenata (tj. ugljikohidrata, bjelančevina i masti) sadržanih u jednom obroku recepta i njihovom relativnom udjelu (u %) u totalnoj energetskoj vrijednosti tog obroka. 

Što je uravnoteženi jelovnik?

Uravnoteženi jelovnik sastoji se od namirnica iz glavnih skupina namirnica i dovoljne količine važnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ boduje uravnoteženost jelovnika uzimajući u obzir energetsku vrijednost, hranjive sastojke jelovnika, kao i njihov doprinos u postizanju nutritivnih preporuka koje se temelje na dnevnom unosu 2000 kcal za prosječnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ vodi vas do odabira uravnoteženog jelovnika na ljestvici od 0 do 100, s naglaskom na glavno jelo.

Što znači MyMenu IQ™ rezultat?

Treba poboljšati ravnotežu obroka (0 - 44)

Ovaj obrok ima prostora za poboljšanje, u svrhu bolje uravnotežene prehrane i bolje hranjive vrijednosti=

Veoma uravnotežen obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

Dobro uravnotežen obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ rezultat odnosi se na digitalne recepte koji su navedeni na web stranici. Informacije o nutritivnom sastavu prehrambenih sastojaka i proizvoda temeljene su na standardnim bazama podataka o sastavu hrane kao što su USDA SR28, BLS32, te na informacijama s deklaracija prehrambenih proizvoda.

Savjeti za prehranu
 • Uživajte u ovom jelu pripremljenom od ukusnih, hranjivih i pristupačnih lokalnih sastojaka.
   

 • Jedite raznoliku hranu, uključujući voće i povrće.

 • Imajte pri ruci zdrave grickalice (sirovo povrće, svježe voće ili neslane orašaste plodove).

 • Održavajte hidrataciju pijući 6-8 čaša tekućine (voda, nezaslađeni čaj itd.) dnevno.

 • Jeste li znali da dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svježih začina na kraju kuhanja možete zadržati njihovu boju, okus, hrskavost i važne hranjive tvari?

Dobro napravljeno! Stigli ste do 100!!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Jednostavna Teriyaki piletina na japanski način

(0)
10 Min
Lako
Otkrijte okuse Azije i dovedite japansku kuhinju u svoj dom! Predstavljamo našu aromatičnu MAGGI Teriyaki pastu za kuhanje, napravljenu od paćljivo odabranih sastojaka za autentično iskustvo okusa. Sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka možete napraviti ukusnu Teriyaki piletinu koja će oduševiti vaše nepce. MAGGI Teriyaki pasta ima autentičan okus inspiriran japanskom kuhinjom. U samo nekoliko jednostavnih koraka možete napraviti ukusnu Teriyaki piletinu koristeći našu MAGGI Teriyaki pastu za kuhanje. Bilo da kuhate za sebe ili poslužujete ukusan obrok svojim najmilijima, ovaj će recept zasigurno zadiviti svojim autentičnim okusima i praktičnom upotrebom.

Sastojci

2

Ovo jelo optimizirano je za: 2 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
pileća prsa
2 
mladi luk
1 
crvena paprika

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
12.88 g
energija
161.25 kcal
Masti
2.93 g
Proteini
20.42 g
Podaci po obroku

Upute

10 minuta
 • Korak1

  5 Min
  Za početak narežite pileća prsa (file), mladi luk i papriku na tanke ploške. Jednostavna Teriyaki piletina na japanski način
 • Korak2

  3 Min
  U tavi zagrijte žličicu ulja i pirjajte povrće (papriku, mladi luk) na srednje jakoj vatri 3-5 minuta. Pustite da postane mekano i lagano se karamelizira. Kad su gotovi, ostavite ih sa strane. Jednostavna Teriyaki piletina na japanski način
 • Korak3

  2 Min
  Zatim u istu tavu dodajte još jednu žličicu ulja i pecite piletinu na jakoj vatri (3 min) pritom pazeći da bude kuhana i dobro zapečena. Kada je piletina pečena, dodajte MAGGI Teriyaki pastu i kuhajte još 2 minute na srednjoj vatri. Umak će prožeti piletinu svojim bogatim i pikantnim okusima, stvarajući odličnu teksturu glazure. Savjet kuhara: Poslužite Teriyaki piletinu još vruću s rižom i pospite sjemenkama sezama i mladim lukom. Uživajte u odličnoj kombinaciji mekane piletine, pirjanog povrća, te bogatog okusa MAGGI Teriyaki umaka. *Nema potrebe za dodatnom soli Jednostavna Teriyaki piletina na japanski način
Jednostavna Teriyaki piletina na japanski način

Korak1 3

: crvena paprika, mladi luk

Za početak narežite pileća prsa (file), mladi luk i papriku na tanke ploške.

Jednostavna Teriyaki piletina na japanski način

Korak2 3

: pileća prsa

U tavi zagrijte žličicu ulja i pirjajte povrće (papriku, mladi luk) na srednje jakoj vatri 3-5 minuta. Pustite da postane mekano i lagano se karamelizira. Kad su gotovi, ostavite ih sa strane.

Jednostavna Teriyaki piletina na japanski način

Korak3 3

: MAGGI Teriyaki Umak za kuhanje, crvena paprika, mladi luk, pileća prsa

Zatim u istu tavu dodajte još jednu žličicu ulja i pecite piletinu na jakoj vatri (3 min) pritom pazeći da bude kuhana i dobro zapečena. Kada je piletina pečena, dodajte MAGGI Teriyaki pastu i kuhajte još 2 minute na srednjoj vatri. Umak će prožeti piletinu svojim bogatim i pikantnim okusima, stvarajući odličnu teksturu glazure. Savjet kuhara: Poslužite Teriyaki piletinu još vruću s rižom i pospite sjemenkama sezama i mladim lukom. Uživajte u odličnoj kombinaciji mekane piletine, pirjanog povrća, te bogatog okusa MAGGI Teriyaki umaka. *Nema potrebe za dodatnom soli

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje