Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Uravnotežite svoj obrok
My Menu IQ™ vodi vas da odaberete nutritivno uravnotežen jelovnik na ljestvici od 0 do 100, s fokusom na glavni obrok.
Što to znači?
Veoma uravnotežen obrok
Što to znači?
Uživajte u svom obroku!
Natrag
Your Selection (1)
Natrag
32 12.2g / 32%
29 24.6g / 29%
39 32.4g / 39%

Analiza energetske vrijednosti prikazuje količinu makronutrijenata (tj. ugljikohidrata, bjelančevina i masti) sadržanih u jednom obroku recepta i njihovom relativnom udjelu (u %) u totalnoj energetskoj vrijednosti tog obroka. 

Što je uravnoteženi jelovnik?

Uravnoteženi jelovnik sastoji se od namirnica iz glavnih skupina namirnica i dovoljne količine važnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ boduje uravnoteženost jelovnika uzimajući u obzir energetsku vrijednost, hranjive sastojke jelovnika, kao i njihov doprinos u postizanju nutritivnih preporuka koje se temelje na dnevnom unosu 2000 kcal za prosječnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ vodi vas do odabira uravnoteženog jelovnika na ljestvici od 0 do 100, s naglaskom na glavno jelo.

Što znači MyMenu IQ™ rezultat?

Treba poboljšati ravnotežu obroka (0 - 44)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

Veoma uravnotežen obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

Dobro uravnotežen obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ rezultat odnosi se na digitalne recepte koji su navedeni na web stranici. Informacije o nutritivnom sastavu prehrambenih sastojaka i proizvoda temeljene su na standardnim bazama podataka o sastavu hrane kao što su USDA SR28, BLS32, te na informacijama s deklaracija prehrambenih proizvoda.

Savjeti za prehranu

Uživajte u ovom jelu pripremljenom od ukusnih, hranjivih i pristupačnih lokalnih sastojaka.
 

Jedite raznoliku hranu, uključujući voće i povrće.

Imajte pri ruci zdrave grickalice (sirovo povrće, svježe voće ili neslane orašaste plodove).

Održavajte hidrataciju pijući 6-8 čaša tekućine (voda, nezaslađeni čaj itd.) dnevno.

Jeste li znali da dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svježih začina na kraju kuhanja možete zadržati njihovu boju, okus, hrskavost i važne hranjive tvari?

Dobro napravljeno! Stigli ste do 100!!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Jednostavna Tikka Masala piletina inspirirana indijskom kuhinjom

(0)
10 Min
Lako
Otkrijte okuse Azije i dovedite indijsku kuhinju u vaš dom. Aromatična Tikka Masala pasta za kuhanje, ukusna je i autentična opcija za izradu ukusnog Tikka Masala jela inspirirana indijskom kuhinjom. Zbog pažljivo izrađene mješavine začina, koncentriranih u ovom umaku, omogućuje vam brzo i jednostavno rekreiranje okusa klasične Tikka Masale u vlastitoj kuhinji.​ Kombinacija mekane piletine, aromatičnog umaka i riže kao priloga, stvara ukusno i autentično jelo koje će zadiviti vašu obitelj i prijatelje.​ S Tikka Masala pastom za kuhanje možete uživati u autentičnom okusu Tikka Masale u samo nekoliko jednostavnih koraka. Bilo da kuhate sami ili poslužujete ukusno jelo svojim najmilijima, ovaj će recept zasigurno zadovoljiti vašu želju za ukusnim i autentičnim jelom.

Sastojci

2

Ovo jelo optimizirano je za: 2 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
pileća prsa
400  g
pasirana rajčica u konzervi
100  ml
vrhnje za kuhanje

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
24.68 g
energija
335.73 kcal
Masti
12.23 g
Proteini
32.41 g
Podaci po obroku

Upute

10 minuta
 • Korak1

  6 Min
  Za početak, narežite 300g pilećih prsa na kockice te ih popržiti dok ne budu gotova.​ Ovaj korak osigurava da piletina bude mekana i savršeno pečena, spremna da upije okuse MAGGI Tikka Masala umaka za kuhanje. Jednostavna Tikka Masala piletina inspirirana indijskom kuhinjom
 • Korak2

  3 Min
  Zatim u tavu dodatje MAGGI Tikka Masala umak za kuhanjei konzervu pasirane rajčice. Pustite smjesu da lagano pirja otprilike 3 minute, dopuštajući začinima da se prožmu u umak i stvore ukusan i autentičan okus.​ MAGGI Tikka Masala umak za kuhanje eliminira potrebu za dodatnom soli jer je već savršeno začinjena. To osigurava da je vaše jelo dobro izbalansirano i ukusno bez dodatnog truda.​ Jednostavna Tikka Masala piletina inspirirana indijskom kuhinjom
 • Korak3

  1 Min
  Kako biste dobili kremasti okus, dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte 1 minutu. Ovaj završni korak dodaje sočnu teksturu i povećava cjelokupno bogatstvo okusa. Savjet kuhara: Ukrasite peršinom ili korijanderom i poslužite s rižom. Jednostavna Tikka Masala piletina inspirirana indijskom kuhinjom
Jednostavna Tikka Masala piletina inspirirana indijskom kuhinjom

Korak1 3

: pileća prsa

Za početak, narežite 300g pilećih prsa na kockice te ih popržiti dok ne budu gotova.​ Ovaj korak osigurava da piletina bude mekana i savršeno pečena, spremna da upije okuse MAGGI Tikka Masala umaka za kuhanje.

Jednostavna Tikka Masala piletina inspirirana indijskom kuhinjom

Korak2 3

: pasirana rajčica u konzervi, MAGGI Tikka Masala Umak za kuhanje

Zatim u tavu dodatje MAGGI Tikka Masala umak za kuhanjei konzervu pasirane rajčice. Pustite smjesu da lagano pirja otprilike 3 minute, dopuštajući začinima da se prožmu u umak i stvore ukusan i autentičan okus.​ MAGGI Tikka Masala umak za kuhanje eliminira potrebu za dodatnom soli jer je već savršeno začinjena. To osigurava da je vaše jelo dobro izbalansirano i ukusno bez dodatnog truda.​

Jednostavna Tikka Masala piletina inspirirana indijskom kuhinjom

Korak3 3

Kako biste dobili kremasti okus, dodajte vrhnje za kuhanje i miješajte 1 minutu. Ovaj završni korak dodaje sočnu teksturu i povećava cjelokupno bogatstvo okusa. Savjet kuhara: Ukrasite peršinom ili korijanderom i poslužite s rižom.

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje