Pileći štapići su poznato jelo brze hrane koje može biti odlična alternativa, na primjer, hamburgerima. Međutim, konzumiranje ovih štapića u restoranu je samo jedna opcija. Možete ih, također, pripremiti i kod kuće.
Priprema jela je vrlo jednostavna, a ima mnogo prednosti. Prije svega, lakše ih je jesti nego krilca ili rebra. Kada jedete pileće štapiće, ne morate se brinuti o kostima, pa ih mogu jesti i mala djeca. Također, ne morate se mučiti s priborom za jelo. Pileći štapići su idealna grickalica koju možete jesti rukama, što ih čini vrlo praktičnima. Priprema je brza i ne zahtjeva veliko iskustvo u kuhinji. Svatko tko je ikada pripremao pohani pileći file može se snaći. Ako izvadite jaja i mlijeko iz hladnjaka prije nego što počnete i ne napravite grešku u proporcijama, sigurno neće biti nikakvih problema.
Pileći štapići mogu biti jelo za večeru ili topla grickalica na zabavi. Ako ih stvarno volite, možete ih poslužiti i kao glavno jelo za ručak uz pomfrit.
Pileći štapići po osnovnom receptu pripremaju se od pilećih prsa, a za pohanje se koriste osnovni sastojci poput brašna, granuliranog češnjaka i slatke paprike. Međutim, postoji mnogo varijacija ovog recepta. Ako želite da pohanje izgleda efektnije, možete koristiti i kukuruzne pahuljice. Za bogatiji okus, možete dodati i aromatične začine. Pilećem mesu odlično odgovaraju kvasac, kumin i majčina dušica. Pravi začini mogu donijeti još više okusa ovom jelu.
Međutim, domaći pileći štapići neće biti potpuni bez umaka! Čitava ideja konzumiranja piletine na ovaj način je da se umoči u omiljeni umak. Najčešći izbor je ljuti kečap, ali možete probati i druge opcije kao što su bijeli ili THOMY BBQ umak.
Iako se na prvi pogled čini da ovo jelo nije ništa posebno, pileći štapići mogu biti pravi hit na svakoj zabavi. Domaći pileći štapići sigurno se trebaju naći na meniju za kućnu zabavu, doček Nove godine ili opušteno okupljanje s prijateljima u većem društvu.