Pastrva u vinu
50Min
srednji
Kako biste spremili ukusnu ribu, potrebno je malo vještine i znanja. Stoga pratite naš recept i uživajte u ovom nedjeljnom ručku!
.
Hranjive vrijednosti proizvoda
energija
937.7 kcal
ugljikohidrati
7.61 g
Protein
52.58 g
masti
71.11 g
Podaci po obroku
Upute
50 minuta
Korak1
10 Min
Svježu pastrvu očistite i operite.
Korak2
5 Min
Posolite ju i stavite u posudu, pa prelijte vinom toliko da prekrije ribu.
Korak3
5 Min
Izmiješajte ulje i brašno pa ulijte u vatrostalnu posudu.
Korak4
5 Min
Stavite ribu u vatrostalnu posudu i prelijte uljem.
Korak5
25 Min
Pecite u zagrijanoj pećnici do 25 minuta. Ukrasite narančom.
Komentari 0