Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Uravnotežite svoj obrok
My Menu IQ™ vodi vas da odaberete nutritivno uravnotežen jelovnik na ljestvici od 0 do 100, s fokusom na glavni obrok.
Što to znači?
Dobro uravnotežen obrok
Što to znači?
Uživajte u svom obroku!
Natrag
Your Selection (1)
Natrag
9 5.2g / 9%
71 89.3g / 71%
20 26.4g / 20%

Analiza energetske vrijednosti prikazuje količinu makronutrijenata (tj. ugljikohidrata, bjelančevina i masti) sadržanih u jednom obroku recepta i njihovom relativnom udjelu (u %) u totalnoj energetskoj vrijednosti tog obroka. 

Što je uravnoteženi jelovnik?

Uravnoteženi jelovnik sastoji se od namirnica iz glavnih skupina namirnica i dovoljne količine važnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ boduje uravnoteženost jelovnika uzimajući u obzir energetsku vrijednost, hranjive sastojke jelovnika, kao i njihov doprinos u postizanju nutritivnih preporuka koje se temelje na dnevnom unosu 2000 kcal za prosječnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ vodi vas do odabira uravnoteženog jelovnika na ljestvici od 0 do 100, s naglaskom na glavno jelo.

Što znači MyMenu IQ™ rezultat?

Treba poboljšati ravnotežu obroka (0 - 44)

Ovaj obrok ima prostora za poboljšanje, u svrhu bolje uravnotežene prehrane i bolje hranjive vrijednosti=

Veoma uravnotežen obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

Dobro uravnotežen obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ rezultat odnosi se na digitalne recepte koji su navedeni na web stranici. Informacije o nutritivnom sastavu prehrambenih sastojaka i proizvoda temeljene su na standardnim bazama podataka o sastavu hrane kao što su USDA SR28, BLS32, te na informacijama s deklaracija prehrambenih proizvoda.

Savjeti za prehranu
 • Uživajte u ovom jelu pripremljenom od ukusnih, hranjivih i pristupačnih lokalnih sastojaka.
   

 • Jedite raznoliku hranu, uključujući voće i povrće.

 • Imajte pri ruci zdrave grickalice (sirovo povrće, svježe voće ili neslane orašaste plodove).

 • Održavajte hidrataciju pijući 6-8 čaša tekućine (voda, nezaslađeni čaj itd.) dnevno.

 • Jeste li znali da dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svježih začina na kraju kuhanja možete zadržati njihovu boju, okus, hrskavost i važne hranjive tvari?

Dobro napravljeno! Stigli ste do 100!!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Teriyaki piletina s rižom na japanski način

(0)
10 Min
Lako
Otkrijte okuse Azije i dovedite japansku kuhinju u svoj dom! Predstavljamo naš višenamjenski i ukusan MAGGI Teriyaki umak koji je savršen i za mariniranje i kuhanje. Sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka možete napraviti ukusno jelo od piletine u Teriyaki umaku koje će oduševiti vaše nepce.​ U samo nekoliko jednostavnih koraka možete uživati u ukusnom jelu s teriyaki umakom koje će utažiti glad, a jednostavno je za pripremu. Bilo da kuhate za sebe ili poslužujete ukusan obrok svojim najmilijima, ovaj će vas recept zasigurno zadiviti, a sve zahvaljujući savršenoj kombinaciji sastojaka.

Sastojci

2

Ovo jelo optimizirano je za: 2 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
pileća prsa
1 
crvena paprika
200  g
riža

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
89.4 g
energija
519.6 kcal
Masti
5.28 g
Proteini
26.44 g
Podaci po obroku

Upute

10 minuta
 • Korak1

  7 Min
  Za početak, prvo popržite pileća prsa (200g filea narezana na kockice) dok ne budu pečena (5 min), pazeći pritom da budu mekana i sočna. Ovaj korak je temeljni za našu teriyaki piletinu. Zatim u tavu dodajte jednu papriku (100g) narezanu na plošte i nastavite pržiti jos 2-3 minute. Živahne boje i hrskava tekstura paprike dat će jelu izvrsnu hrskavost. Teriyaki piletina s rižom na japanski način
 • Korak2

  2 Min
  Sada je vrijeme da predstavimo naš MAGGI Teriyaki umak. Odmjerite 70g umaka (oko 6-7 žlica) i dodajte u tavu s kuhanom piletinom i paprikom. Pustite da umak prekrije sastojke i kuhajte još 2 minute, stvarajući ukusnu glazuru.​ Teriyaki piletina s rižom na japanski način
 • Korak3

  1 Min
  Dok se piletina s teriyaki glazurom krčka u umaku, pripremite 200g riže prema uputama na pakiranju. Riža će poslužiti kao savršen dodatak ovom ukusnom jelu inspiriranog japanskom kuhinjom.​ Kombinacija mekane piletine i ukusnog MAGGI Teriyaki umaka, stvorit će pun doživljaj okusa. *Savjet kuhara: Finalno jelo pospite sezamom ili mladim lukom. Teriyaki piletina s rižom na japanski način
Teriyaki piletina s rižom na japanski način

Korak1 3

: crvena paprika, pileća prsa

Za početak, prvo popržite pileća prsa (200g filea narezana na kockice) dok ne budu pečena (5 min), pazeći pritom da budu mekana i sočna. Ovaj korak je temeljni za našu teriyaki piletinu. Zatim u tavu dodajte jednu papriku (100g) narezanu na plošte i nastavite pržiti jos 2-3 minute. Živahne boje i hrskava tekstura paprike dat će jelu izvrsnu hrskavost.

Teriyaki piletina s rižom na japanski način

Korak2 3

: crvena paprika, MAGGI Umak za Teriyaki, pileća prsa

Sada je vrijeme da predstavimo naš MAGGI Teriyaki umak. Odmjerite 70g umaka (oko 6-7 žlica) i dodajte u tavu s kuhanom piletinom i paprikom. Pustite da umak prekrije sastojke i kuhajte još 2 minute, stvarajući ukusnu glazuru.​

Teriyaki piletina s rižom na japanski način

Korak3 3

: crvena paprika, riža, MAGGI Umak za Teriyaki, pileća prsa

Dok se piletina s teriyaki glazurom krčka u umaku, pripremite 200g riže prema uputama na pakiranju. Riža će poslužiti kao savršen dodatak ovom ukusnom jelu inspiriranog japanskom kuhinjom.​ Kombinacija mekane piletine i ukusnog MAGGI Teriyaki umaka, stvorit će pun doživljaj okusa. *Savjet kuhara: Finalno jelo pospite sezamom ili mladim lukom.

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje