Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Uravnotežite svoj obrok
My Menu IQ™ vodi vas da odaberete nutritivno uravnotežen jelovnik na ljestvici od 0 do 100, s fokusom na glavni obrok.
Što to znači?
Veoma uravnotežen obrok
Što to znači?
Uživajte u svom obroku!
Natrag
Natrag
7 4.8g / 7%
84 126.5g / 84%
9 13.9g / 9%

Analiza energetske vrijednosti prikazuje količinu makronutrijenata (tj. ugljikohidrata, bjelančevina i masti) sadržanih u jednom obroku recepta i njihovom relativnom udjelu (u %) u totalnoj energetskoj vrijednosti tog obroka. 

Što je uravnoteženi jelovnik?

Uravnoteženi jelovnik sastoji se od namirnica iz glavnih skupina namirnica i dovoljne količine važnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ boduje uravnoteženost jelovnika uzimajući u obzir energetsku vrijednost, hranjive sastojke jelovnika, kao i njihov doprinos u postizanju nutritivnih preporuka koje se temelje na dnevnom unosu 2000 kcal za prosječnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ vodi vas do odabira uravnoteženog jelovnika na ljestvici od 0 do 100, s naglaskom na glavno jelo.

Što znači MyMenu IQ™ rezultat?

Treba poboljšati ravnotežu obroka (0 - 44)

Ovaj obrok ima prostora za poboljšanje, u svrhu bolje uravnotežene prehrane i bolje hranjive vrijednosti=

Veoma uravnotežen obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

Dobro uravnotežen obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ rezultat odnosi se na digitalne recepte koji su navedeni na web stranici. Informacije o nutritivnom sastavu prehrambenih sastojaka i proizvoda temeljene su na standardnim bazama podataka o sastavu hrane kao što su USDA SR28, BLS32, te na informacijama s deklaracija prehrambenih proizvoda.

Savjeti za prehranu
 • Uživajte u ovom jelu pripremljenom od ukusnih, hranjivih i pristupačnih lokalnih sastojaka.
   

 • Jedite raznoliku hranu, uključujući voće i povrće.

 • Imajte pri ruci zdrave grickalice (sirovo povrće, svježe voće ili neslane orašaste plodove).

 • Održavajte hidrataciju pijući 6-8 čaša tekućine (voda, nezaslađeni čaj itd.) dnevno.

 • Jeste li znali da dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svježih začina na kraju kuhanja možete zadržati njihovu boju, okus, hrskavost i važne hranjive tvari?

Dobro napravljeno! Stigli ste do 100!!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Jednostavni vegetarijanski Teriyaki s batatom, crvenom paprikom i slanutkom na japanski način

(0)
10 Min
Lako
Otkrijte okuse Azije i dovedite japansku kuhinju u svoj dom! Predstavljamo našu aromatičnu MAGGI Teriyaki pastu za kuhanje, napravljenu od pažljivo odabranih sastojaka za autentično iskustvo okusa. Sa samo nekoliko jednostavnih sastojaka možete napraviti ukusno teriyaki vegetarijansko jelo od povrća koje će oduševiti vaše nepce. MAGGI Teriyaki pasta za kuhanje ima autentičan okus inspiriran japanskom kuhinjom. Uživajte u prekrasnoj kombinaciji mekog, slatkog krumpira, paprike i bogatog okusa MAGGI Teriyaki paste za kuhanje. U samo nekoliko jednostavnih koraka možete napraviti ukusno jelo od povrća bez mesa koristeći MAGGI Teriyaki pastu za kuhanje. Bilo da ste vegetarijanac, postite ili jednostavno tražite opciju bez mesa, ovaj će vas recept zasigurno zadiviti svojim autentičnim okusom i praktičnom upotrebom.

Sastojci

2

Ovo jelo optimizirano je za: 2 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
batat
100  g
crvena paprika
100  g
slanutak iz konzerve, ocijeđeni
200  g
riža

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
126.59 g
energija
606.2 kcal
Masti
4.89 g
Proteini
13.92 g
Podaci po obroku

Upute

10 minuta
 • Korak1

  1 Min
  Za početak, ogulite batat i narežite ga na kockice veličine otprilike 1x4cm. Crvenu papriku narežite na srednje velike komade. Jednostavni vegetarijanski Teriyaki s batatom, crvenom paprikom i slanutkom na japanski način
 • Korak2

  7 Min
  Na zagrijanu tavu stavite dvije žlice ulja i pržite crvenu papriku i slatki krumpir (batat) 4-5 minuta, dok ne počnu omekšavati. Zatim dodajte prethodno ocijeđeni slanutak i nastavite pržiti još 2 minute. Jednostavni vegetarijanski Teriyaki s batatom, crvenom paprikom i slanutkom na japanski način
 • Korak3

  2 Min
  Zatim dodajte MAGGI Teriyaki pastu za kuhanje u tavu s povrćem i slanutkom. Sve zajedno promiješajte i pržite 1-2 minute. *Nema potrebe za dodatnom soli. Dok se povrće i slanutak kuhaju, pripremite rižu prema uputama na pakiranju. To će osigurati da riža bude savršeno kuhana. Savjet kuhara: Poslužite uz rižu i na vrhu pospite sezamom. Uživajte u ovoj prekrasnoj kombinaciji okusa i tekstura uz pun i aromatičan okus. Jednostavni vegetarijanski Teriyaki s batatom, crvenom paprikom i slanutkom na japanski način
Jednostavni vegetarijanski Teriyaki s batatom, crvenom paprikom i slanutkom na japanski način

Korak1 3

: batat

Za početak, ogulite batat i narežite ga na kockice veličine otprilike 1x4cm. Crvenu papriku narežite na srednje velike komade.

Jednostavni vegetarijanski Teriyaki s batatom, crvenom paprikom i slanutkom na japanski način

Korak2 3

: batat, crvena paprika

Na zagrijanu tavu stavite dvije žlice ulja i pržite crvenu papriku i slatki krumpir (batat) 4-5 minuta, dok ne počnu omekšavati. Zatim dodajte prethodno ocijeđeni slanutak i nastavite pržiti još 2 minute.

Jednostavni vegetarijanski Teriyaki s batatom, crvenom paprikom i slanutkom na japanski način

Korak3 3

: riža, MAGGI Teriyaki Umak za kuhanje, slanutak iz konzerve, ocijeđeni, crvena paprika, batat

Zatim dodajte MAGGI Teriyaki pastu za kuhanje u tavu s povrćem i slanutkom. Sve zajedno promiješajte i pržite 1-2 minute. *Nema potrebe za dodatnom soli. Dok se povrće i slanutak kuhaju, pripremite rižu prema uputama na pakiranju. To će osigurati da riža bude savršeno kuhana. Savjet kuhara: Poslužite uz rižu i na vrhu pospite sezamom. Uživajte u ovoj prekrasnoj kombinaciji okusa i tekstura uz pun i aromatičan okus.

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje