Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Uravnotežite svoj obrok
My Menu IQ™ vodi vas da odaberete nutritivno uravnotežen jelovnik na ljestvici od 0 do 100, s fokusom na glavni obrok.
Što to znači?
Veoma uravnotežen obrok
Što to znači?
Uživajte u svom obroku!
Natrag
Your Selection (1)
Sweet chili piletina na kineski način
10 min
Lako
Dodaj recipe
Natrag
12 2.5g / 12%
46 20.2g / 46%
42 18.9g / 42%

Analiza energetske vrijednosti prikazuje količinu makronutrijenata (tj. ugljikohidrata, bjelančevina i masti) sadržanih u jednom obroku recepta i njihovom relativnom udjelu (u %) u totalnoj energetskoj vrijednosti tog obroka. 

Što je uravnoteženi jelovnik?

Uravnoteženi jelovnik sastoji se od namirnica iz glavnih skupina namirnica i dovoljne količine važnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ boduje uravnoteženost jelovnika uzimajući u obzir energetsku vrijednost, hranjive sastojke jelovnika, kao i njihov doprinos u postizanju nutritivnih preporuka koje se temelje na dnevnom unosu 2000 kcal za prosječnu odraslu osobu.

MyMenu IQ™ vodi vas do odabira uravnoteženog jelovnika na ljestvici od 0 do 100, s naglaskom na glavno jelo.

Što znači MyMenu IQ™ rezultat?

Treba poboljšati ravnotežu obroka (0 - 44)

Ovaj obrok ima prostora za poboljšanje, u svrhu bolje uravnotežene prehrane i bolje hranjive vrijednosti=

Veoma uravnotežen obrok (70 - 100)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

Dobro uravnotežen obrok (45 - 69)

Ovaj jelovnik je nutritivno odlično uravnotežen, pruža dobru zastupljenost različitih skupina namirnica i ključnih hranjivih tvari.

MyMenu IQ™ rezultat odnosi se na digitalne recepte koji su navedeni na web stranici. Informacije o nutritivnom sastavu prehrambenih sastojaka i proizvoda temeljene su na standardnim bazama podataka o sastavu hrane kao što su USDA SR28, BLS32, te na informacijama s deklaracija prehrambenih proizvoda.

Savjeti za prehranu
 • Uživajte u ovom jelu pripremljenom od ukusnih, hranjivih i pristupačnih lokalnih sastojaka.
   

 • Jedite raznoliku hranu, uključujući voće i povrće.

 • Imajte pri ruci zdrave grickalice (sirovo povrće, svježe voće ili neslane orašaste plodove).

 • Održavajte hidrataciju pijući 6-8 čaša tekućine (voda, nezaslađeni čaj itd.) dnevno.

 • Jeste li znali da dodavanjem povrća, začinskog bilja ili svježih začina na kraju kuhanja možete zadržati njihovu boju, okus, hrskavost i važne hranjive tvari?

Dobro napravljeno! Stigli ste do 100!!
Vratite se na izbornik kako biste provjerili svoj odabir.
X

Sweet chili piletina na kineski način

(0)
10 Min
Lako
Dovedite kinesku kuhinju u vaš dom. Pripremite se razmaziti svoje nepce našim ukusnim receptom za sweet chili piletinu. Ovaj recept sadrži savršeno izbalansiran slatko - ljuti umak koji je idealan za mariniranje i kuhanje.​ Uživajte u praktičnosti i okusu našeg recepta za slatku piletinu s čilijem. Zato uzmite tavu, upalite štednjak i pripremite se za uživanje u ovom divnom jelu.

Sastojci

2

Ovo jelo optimizirano je za: 2 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
200  g
pileća prsa
100  g
crvena paprika
100  g
mladi luk

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
20.2 g
energija
184.25 kcal
Masti
2.52 g
Proteini
18.92 g
Podaci po obroku

Upute

10 minuta
 • Korak1

  8 Min
  Za početak, narežite 200g pilećih prsa na komadiće te ih pržite dok ne budu pečena, otprilike 5 min. Zatim dodajte narezano povrće (100g ili 1 papriku) i pržite još 2-3 min kako bi se sve postalo hrskavo. Sweet chili piletina na kineski način
 • Korak2

  1 Min
  Dodajte MAGGI slatko ljuti umak za kuhanje (70g - 6-7 žlice) povezujući piletinu i povrće skupa u jednu cijelinu, te nastavite kuhati još 1-2 minute kako bi umak pustio svoju neodoljivu aromu u jelo. * Nije potrebno dodavati sol. Sweet chili piletina na kineski način
 • Korak3

  1 Min
  Poslužite ovu ukusnu slatku piletinu s čilijem uz 200g kuhane riže. Kombinacija sočne piletine, živahnog povrća i aromatičnog umaka, stvorit će dobro zaokružen i balansirani obrok.​ Savjet kuhara: Ukrasite svježim mladim lukom za dodatnu svježinu i vizualnu privlačnost. Kontrast boja i okusa učinit će ovo jelo gozbom za sva osjetila.​ Sweet chili piletina na kineski način
Sweet chili piletina na kineski način

Korak1 3

: pileća prsa, crvena paprika

Za početak, narežite 200g pilećih prsa na komadiće te ih pržite dok ne budu pečena, otprilike 5 min. Zatim dodajte narezano povrće (100g ili 1 papriku) i pržite još 2-3 min kako bi se sve postalo hrskavo.

Sweet chili piletina na kineski način

Korak2 3

: MAGGI Slatko ljuti umak s čilijem

Dodajte MAGGI slatko ljuti umak za kuhanje (70g - 6-7 žlice) povezujući piletinu i povrće skupa u jednu cijelinu, te nastavite kuhati još 1-2 minute kako bi umak pustio svoju neodoljivu aromu u jelo. * Nije potrebno dodavati sol.

Sweet chili piletina na kineski način

Korak3 3

Poslužite ovu ukusnu slatku piletinu s čilijem uz 200g kuhane riže. Kombinacija sočne piletine, živahnog povrća i aromatičnog umaka, stvorit će dobro zaokružen i balansirani obrok.​ Savjet kuhara: Ukrasite svježim mladim lukom za dodatnu svježinu i vizualnu privlačnost. Kontrast boja i okusa učinit će ovo jelo gozbom za sva osjetila.​

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje