Sarma
175Min
srednji
Ako želite da vas smatraju dobrim kuharom ili kuharicom, morate znati kako pripremiti ukusnu sarmu. Mi ćemo vam pomoći u tome.
500 g
mljeveno goveđe meso
3
luk
2
mrkva
2 glave
kiseli kupus
3 g
začinska crvena paprika
2 g
papar
3 g
bosiljak
2 tbsp
suncokretovo ulje
.
Hranjive vrijednosti proizvoda
energija
295.38 kcal
ugljikohidrati
28.1 g
Protein
27.37 g
masti
9.57 g
Podaci po obroku
Upute
175 minuta
Korak1
10 Min
Luk i mrkvu oljuštite i nasjeckajte što sitnije.
Korak2
15 Min
Dinstajte ih na ulju. Kad omekšaju, dodajte mljeveno meso i izmiješajte.
Korak3
10 Min
Dodajte sve začine u meso i miješajte dok se smjesa ne ujednači.
Korak4
15 Min
Odvojite veće listove kupusa. Na svaki list stavite po 2 žlice smjese i uvijte sarmu.
Korak5
5 Min
Poredajte sarme u nauljenu posudu za pečenje. Dodajte vodu i lovorov list.
Korak6
120 Min
Pecite u pećnici na 200 stupnjeva dok se sarme ne zapeku.
Komentari 0