Sarma od vinove loze
120Min
srednji
Sarma od vinove loze je tradicionalno jelo za koje je potrebno malo umijeća. Ovaj put vam predstavljamo veganski recept.
.
Hranjive vrijednosti proizvoda
energija
293.58 kcal
ugljikohidrati
40.94 g
Protein
11.01 g
masti
10.76 g
Podaci po obroku
Upute
120 minuta
Korak1
15 Min
Skuhajte krumpir i mrkvu pa ih naribajte.
Korak2
10 Min
Nasjeckajte luk i popržite ga na ulju, zatim dodajte suncokret i soju.
Korak3
5 Min
Začinite paprom i MAGGI Magijom okusa, pa dodajte peršin i rižu.
Korak4
5 Min
Dodajte kuhano povrće u smjesu i sve dobro izmiješajte.
Korak5
15 Min
Listove vinove loze dobro očistite i skuhajte u slanoj vodi. Ostavite da se ohlade.
Korak6
20 Min
Listove napunite smjesom i uvijte što čvršće.
Korak7
40 Min
Prelijte toplom vodom i stavite da se kuhaju na tihoj vatri. Kuhajte dok voda ne ispari.
Korak8
10 Min
Pred kraj kuhanja napravite zapršku od ulja, brašna i začinske paprike te njome prelijte sarme.
Komentari 0