Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sarma od vinove loze

0
120Min
srednji
Sarma od vinove loze je tradicionalno jelo za koje je potrebno malo umijeća. Ovaj put vam predstavljamo veganski recept.

Sastojci

-
8 porcija
+

Ovo jelo optimizirano je za: 8 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

300 g
krumpir
140 g
luk
1 šalica
riža
2 grančice
peršin
1 tsp
suncokretovo ulje
20 listovi
vinova loza
20 g
brašno
2 
mrkva
100 g
mljeveni suncokret
100 g
sojine ljuspice
20 g
začinska crvena paprika
2 g
MAGGI magija okusa

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
Bahan sekarang ada di clipboard Anda
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

energija
293.58 kcal
ugljikohidrati
40.94 g
Protein
11.01 g
masti
10.76 g
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Upute

120 minuta
Korak1
15 Min
Skuhajte krumpir i mrkvu pa ih naribajte.
Korak2
10 Min
Nasjeckajte luk i popržite ga na ulju, zatim dodajte suncokret i soju.
Korak3
5 Min
Začinite paprom i MAGGI Magijom okusa, pa dodajte peršin i rižu.
Korak4
5 Min
Dodajte kuhano povrće u smjesu i sve dobro izmiješajte.
Korak5
15 Min
Listove vinove loze dobro očistite i skuhajte u slanoj vodi. Ostavite da se ohlade.
Korak6
20 Min
Listove napunite smjesom i uvijte što čvršće.
Korak7
40 Min
Prelijte toplom vodom i stavite da se kuhaju na tihoj vatri. Kuhajte dok voda ne ispari.
Korak8
10 Min
Pred kraj kuhanja napravite zapršku od ulja, brašna i začinske paprike te njome prelijte sarme.
Sarma od vinove loze

Korak1 8

Korak1 Korak1
: krumpir, mrkva

Skuhajte krumpir i mrkvu pa ih naribajte.

Sarma od vinove loze

Korak2 8

Korak2 Korak2 Korak2
: luk, suncokretovo ulje, mljeveni suncokret, sojine ljuspice

Nasjeckajte luk i popržite ga na ulju, zatim dodajte suncokret i soju.

Sarma od vinove loze

Korak3 8

Korak3 Korak3 Korak3
: riža, peršin, začinska crvena paprika, MAGGI magija okusa

Začinite paprom i MAGGI Magijom okusa, pa dodajte peršin i rižu.

Sarma od vinove loze

Korak4 8

Korak4 Korak4
: krumpir, luk, mrkva, mljeveni suncokret, sojine ljuspice

Dodajte kuhano povrće u smjesu i sve dobro izmiješajte.

Sarma od vinove loze

Korak5 8

Korak5
: vinova loza

Listove vinove loze dobro očistite i skuhajte u slanoj vodi. Ostavite da se ohlade.

Sarma od vinove loze

Korak6 8

Korak6
: vinova loza

Listove napunite smjesom i uvijte što čvršće.

Sarma od vinove loze

Korak7 8

Korak7

Prelijte toplom vodom i stavite da se kuhaju na tihoj vatri. Kuhajte dok voda ne ispari.

Sarma od vinove loze

Korak8 8

Korak8
: brašno, začinska crvena paprika, MAGGI magija okusa

Pred kraj kuhanja napravite zapršku od ulja, brašna i začinske paprike te njome prelijte sarme.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći, ocjena je bolja

Pošalji
Asset 10

Komentari 0

0/4000
Molimo unesite važeće korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakovi od A do Z i od 0 do 9
Korisničko ime