Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sarma od vinove loze

(0)
120Min
srednji
Sarma od vinove loze je tradicionalno jelo za koje je potrebno malo umijeća. Ovaj put vam predstavljamo veganski recept.

Sastojci

-
8 porcija
+

Ovo jelo optimizirano je za: 8 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

300  g
krumpir
140  g
luk
1  šalica
riža
2  grančice
peršin
1  tsp
suncokretovo ulje
20  listovi
vinova loza
20  g
brašno
2 
mrkva
100  g
mljeveni suncokret
100  g
sojine ljuspice
20  g
začinska crvena paprika

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
Bahan sekarang ada di clipboard Anda
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

energija
293.58 kcal
Protein
11.01 g
ugljikohidrati
40.94 g
masti
10.76 g
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Upute

120 minuta
Korak1
15 Min
Skuhajte krumpir i mrkvu pa ih naribajte.
Korak2
10 Min
Nasjeckajte luk i popržite ga na ulju, zatim dodajte suncokret i soju.
Korak3
5 Min
Začinite paprom i MAGGI Magijom okusa, pa dodajte peršin i rižu.
Korak4
5 Min
Dodajte kuhano povrće u smjesu i sve dobro izmiješajte.
Korak5
15 Min
Listove vinove loze dobro očistite i skuhajte u slanoj vodi. Ostavite da se ohlade.
Korak6
20 Min
Listove napunite smjesom i uvijte što čvršće.
Korak7
40 Min
Prelijte toplom vodom i stavite da se kuhaju na tihoj vatri. Kuhajte dok voda ne ispari.
Korak8
10 Min
Pred kraj kuhanja napravite zapršku od ulja, brašna i začinske paprike te njome prelijte sarme.
Sarma od vinove loze

Korak1 8

Korak1 Korak1
: mrkva, krumpir

Skuhajte krumpir i mrkvu pa ih naribajte.

Sarma od vinove loze

Korak2 8

Korak2 Korak2 Korak2
: sojine ljuspice, mljeveni suncokret, suncokretovo ulje, luk

Nasjeckajte luk i popržite ga na ulju, zatim dodajte suncokret i soju.

Sarma od vinove loze

Korak3 8

Korak3 Korak3 Korak3
: peršin, MAGGI magija okusa 400g, začinska crvena paprika, riža

Začinite paprom i MAGGI Magijom okusa, pa dodajte peršin i rižu.

Sarma od vinove loze

Korak4 8

Korak4 Korak4
: sojine ljuspice, mljeveni suncokret, mrkva, krumpir, luk

Dodajte kuhano povrće u smjesu i sve dobro izmiješajte.

Sarma od vinove loze

Korak5 8

Korak5
: vinova loza

Listove vinove loze dobro očistite i skuhajte u slanoj vodi. Ostavite da se ohlade.

Sarma od vinove loze

Korak6 8

Korak6
: vinova loza

Listove napunite smjesom i uvijte što čvršće.

Sarma od vinove loze

Korak7 8

Korak7

Prelijte toplom vodom i stavite da se kuhaju na tihoj vatri. Kuhajte dok voda ne ispari.

Sarma od vinove loze

Korak8 8

Korak8
: začinska crvena paprika, brašno, MAGGI magija okusa 400g

Pred kraj kuhanja napravite zapršku od ulja, brašna i začinske paprike te njome prelijte sarme.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
5
Biste li preporučili ovaj proizvod prijatelju?
Slike
Dodano 0 od 6 dozvoljenih medijskih datoteka.
Image CAPTCHA
Unesite znakove prikazane na slici.
Molimo ispunite captcha polje