MAGGI punjene paprike
45Min
srednji
U tradicionalni recept za punjene paprike unijeli smo moderan ljetni “twist”. Ukoliko vam se svidjela ova ideja, napravite i sami svoju verziju ovog jela i javite nam vaš recept s MAGGI idejom za punjene paprike!
5
žute paprike
500 g
tikvica
1 srednji
luk
1
češnjak
200 g
riža
100 g
mladi kravlji sir
5 g
papar
1 grančica
peršin
5 g
sol
.
Hranjive vrijednosti proizvoda
energija
382.02 kcal
ugljikohidrati
64.91 g
Protein
13.72 g
masti
8.86 g
Podaci po obroku
Upute
45 minuta
Priprema povrća
15 Min
Paprike presjeći na pola i očistiti od sjemenki. Tikvice oprati i naribati na krupno, posoliti, ostaviti desetak minuta da puste sok, a zatim ocijediti.
Dinstanje povrća
5 Min
Luk i češnjak očistiti i sitno isjeckati, pa popržiti na malo ulja. Dodati prethodno skuhanu rižu i naribane tikvice. Sve zajedno dinstati nekoliko minuta.
Sjedinjavanje
10 Min
Dodati MAGGI ideju za punjene paprike, ostaviti da se krčka, pa skloniti s vatre da se prohladi. U smjesu dodati sir i sve sjediniti.
Pečenje i posluživanje
15 Min
Napuniti paprike nadjevom i ispeći u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, pa ukrasiti peršinovim listom.
Komentari 0