Razmišljate li što pripremiti za ručak vašoj četveročlanoj obitelji? Imamo ideju koju ćemo rado podijeliti s vama.
Sastojci
4
porcije
Ovo jelo optimizirano je za: 4 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija
Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.
Tikvice narežite po dužini na tanke trake i lagano ih zapecite na grill tavi. Ispržite sitno nasjeckani češnjak. Kada češnjak dobije zlatnu boju, dodajte mljeveno meso.
Korak2
10 Min
Dobro ispržite meso. Dodajte sve začine i ulijte sok od rajčice. Ostavite umak da se krčka 5-10 minuta.
Korak3
5 Min
Poredajte namirnice u posudu za pečenje tako što ćete započeti s umakom na dnu i pokriti ga redom tikvica. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Neka tikvice budu posljednji sloj.
Korak4
5 Min
Na vrh posložite mozzarellu narezanu na tanke kolutove i za kraj posipajte sirom grana padano. Dodajte malo svježeg bosiljka. Ako nemate svježi bosiljak, u umak možete staviti i suhi bosiljak ili dvije žličice gotovog pesta od bosiljka.
Korak5
15 Min
Stavite u pećnicu i zapecite dok ne poprimi lijepu boju.
Korak1
5
:
češnjak, tikvica
Tikvice narežite po dužini na tanke trake i lagano ih zapecite na grill tavi. Ispržite sitno nasjeckani češnjak. Kada češnjak dobije zlatnu boju, dodajte mljeveno meso.
Korak2
5
:
mljeveno meso, sok od rajčice
Dobro ispržite meso. Dodajte sve začine i ulijte sok od rajčice. Ostavite umak da se krčka 5-10 minuta.
Korak3
5
:
tikvica
Poredajte namirnice u posudu za pečenje tako što ćete započeti s umakom na dnu i pokriti ga redom tikvica. Ponavljajte dok ne potrošite sve sastojke. Neka tikvice budu posljednji sloj.
Korak4
5
:
mozzarella, bosiljak, češnjak
Na vrh posložite mozzarellu narezanu na tanke kolutove i za kraj posipajte sirom grana padano. Dodajte malo svježeg bosiljka. Ako nemate svježi bosiljak, u umak možete staviti i suhi bosiljak ili dvije žličice gotovog pesta od bosiljka.
Korak5
5
:
origano, sol
Stavite u pećnicu i zapecite dok ne poprimi lijepu boju.
Recept kao PDF
Podijeli sa prijateljima
Aktivirajte veze
Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje