Ovo jelo optimizirano je za: 6 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Narežite patlidžan na tanke listove. Posolite ih i ostavite da odstoje 20 minuta, zatim ih okrenite na drugu stranu i ponovite postupak. Obrišite kriške papirnatim ubrusima.
Zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte ulje. Izdinstajte češnjak pa dodajte luk i origano. Začinite ih MAGGI Magijom okusa i paprom te dinstajte dok ne postanu staklasto prozirni. Dodajte umak od rajčice i kuhajte dok ne proključa.
U posudi srednje veličine pomiješajte parmezan, jaje i peršin. Začinite solju i paprom po ukusu.
U veliku vatrostalnu posudu ulijte tanak sloj pripremljenog umaka od rajčice, sloj patlidžana, sloj mješavine od ricotte i sloj mozzarelle. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne ispunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana dodajte umak od rajčice, mozzarellu i parmezan.
Prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 35 minuta u pećnici.
Ukrasite preostalim peršinom i poslužite goste. Dobar tek!
Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje