Vegetarijanske lazanje od patlidžana
115Min
srednji
Za ljetni obiteljski ručak spremite lagano vege jelo – vegetarijanske lazanje od patlidžana.
.
Hranjive vrijednosti proizvoda
energija
384.61 kcal
ugljikohidrati
76.69 g
Protein
15.94 g
masti
6.19 g
Podaci po obroku
Upute
115 minuta
Korak1
5 Min
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Korak2
45 Min
Narežite patlidžan na tanke listove. Posolite ih i ostavite da odstoje 20 minuta, zatim ih okrenite na drugu stranu i ponovite postupak. Obrišite
kriške papirnatim ubrusima.
Korak3
10 Min
Zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte ulje. Izdinstajte češnjak pa dodajte luk i origano. Začinite ih MAGGI Magijom okusa i paprom te dinstajte dok ne postanu staklasto prozirni.
Dodajte umak od rajčice i kuhajte dok ne proključa.
Korak4
5 Min
U posudi srednje veličine pomiješajte
parmezan, jaje i peršin. Začinite solju i paprom po ukusu.
Korak5
10 Min
U veliku vatrostalnu posudu ulijte tanak sloj pripremljenog umaka od rajčice, sloj patlidžana, sloj mješavine od ricotte i sloj mozzarelle.
Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne ispunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana dodajte umak od rajčice, mozzarellu i parmezan.
Korak6
35 Min
Prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 35 minuta u pećnici.
Korak7
5 Min
Ukrasite preostalim peršinom i poslužite goste.
Dobar tek!
Komentari 0