Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Španjolska paella

0
30Min
Lako
Predstavljamo vam najpoznatija jela svjetskih kuhinja. Krećemo od Španjolske gdje ćemo zajedno probati čuvenu paellu!

Sastojci

-
5 porcija
+

Ovo jelo optimizirano je za: 5 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

350 g
riža
200 g
škampi
200 g
dagnje
150 g
lignje
100 g
salata od tune
1 g
papar
250 g
sok od rajčice
2 srednji
luk
150 g
grašak
1 tbsp
maslinovo ulje
0.5 tbsp
šafran
1 
limunov sok
2 g
MAGGI magija okusa

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
Bahan sekarang ada di clipboard Anda
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

energija
527.99 kcal
ugljikohidrati
71.68 g
Protein
34.04 g
masti
11.48 g
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Upute

30 minuta
Korak1
5 Min
U velikoj tavi ispržite luk, potom dodajte nasjeckanu papriku i grašak. Sve kratko popržite.
Korak2
5 Min
Dodajte izgnječeni češnjak i rajčicu. Nastavite pržiti uz miješanje sastojaka. Dodajte lignje i tunu i kratko popržite.
Korak3
15 Min
Dodajte rižu i sve zajedno kratko pržite dok riža ne upije ostale okuse, a onda prelijte vodom ili ribljim temeljcem. Vode treba biti dvaput više u odnosu na ostale sastojke. Kuhajte 15-ak minuta uz stalno miješanje.
Korak4
5 Min
Pred sam kraj dodajte dagnje i kozice, krčkajte nekoliko minuta, zatim skinite s vatre. Na samom kraju iscijedite sok jednog limuna. Dobar tek!
Španjolska paella

Korak1 4

Korak1 Korak1
: papar, luk

U velikoj tavi ispržite luk, potom dodajte nasjeckanu papriku i grašak. Sve kratko popržite.

Španjolska paella

Korak2 4

Korak2 Korak2
: lignje, salata od tune, sok od rajčice, luk

Dodajte izgnječeni češnjak i rajčicu. Nastavite pržiti uz miješanje sastojaka. Dodajte lignje i tunu i kratko popržite.

Španjolska paella

Korak3 4

Korak3 Korak3
: riža

Dodajte rižu i sve zajedno kratko pržite dok riža ne upije ostale okuse, a onda prelijte vodom ili ribljim temeljcem. Vode treba biti dvaput više u odnosu na ostale sastojke. Kuhajte 15-ak minuta uz stalno miješanje.

Španjolska paella

Korak4 4

Korak4 Korak4
: maslinovo ulje, šafran, limunov sok

Pred sam kraj dodajte dagnje i kozice, krčkajte nekoliko minuta, zatim skinite s vatre. Na samom kraju iscijedite sok jednog limuna. Dobar tek!

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći, ocjena je bolja

Pošalji
Asset 10

Komentari 0

0/4000
Molimo unesite važeće korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakovi od A do Z i od 0 do 9
Korisničko ime