Zbog svoje nutritivne vrijednosti, riba treba biti sastavni dio našeg jelovnika barem dvaput tjedno. Ovog tjedna predstavljamo vam ljetni recept za osvježavajuću salatu s oslićem.
Sastojci
6
porcija
Ovo jelo optimizirano je za: 6 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija
Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.
Filete oslića preliti limunovim sokom i kuhati u slanoj vodi desetak minuta. Paziti da se meso ne raspadne. Kad je riba skuhana, potrebno ju je narezati na manje komade.
Tjestenina
10 Min
Tjesteninu skuhati u vreloj vodi.
Priprema povrća
5 Min
Narezati ostatak svježeg povrća, masline i sušenu rajčicu.
Združivanje
2 Min
U manjoj posudi pomiješati maslinovo ulje, češnjak, peršin i sok jednog limuna te dodati senf i sol. Ujediniti sve u jedinstvenu smjesu i voditi računa da se meso ne raspadne prilikom miješanja.
Priprema ribe
4
:
oslić, limun
Filete oslića preliti limunovim sokom i kuhati u slanoj vodi desetak minuta. Paziti da se meso ne raspadne. Kad je riba skuhana, potrebno ju je narezati na manje komade.
Narezati ostatak svježeg povrća, masline i sušenu rajčicu.
Združivanje
4
:
MAGGI Magija okusa 400g, senf
U manjoj posudi pomiješati maslinovo ulje, češnjak, peršin i sok jednog limuna te dodati senf i sol. Ujediniti sve u jedinstvenu smjesu i voditi računa da se meso ne raspadne prilikom miješanja.
Recept kao PDF
Podijeli sa prijateljima
Aktivirajte veze
Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje