Punjene pizza paprike
65Min
Lako
Ovog tjedna pripremite jedno od omiljenih domaćih specijaliteta – punjene paprike, ali na talijanski način! Danas vam predstavljamo punjene pizza paprike!
2 šalice
riža
1 tsp
papar
150 ml
umak od rajčice
250 g
mozzarella
0.5 šalica
parmezan
150 g
kobasica
1 tsp
bosiljak
7
crvena paprika
.
Hranjive vrijednosti proizvoda
energija
510.07 kcal
ugljikohidrati
57.13 g
Protein
23.28 g
masti
20.44 g
Podaci po obroku
Upute
65 minuta
Korak1
20 Min
Skuhajte rižu prema uputstvima s pakiranja.
Korak2
15 Min
Odrežite peteljke paprika i očistite unutrašnjost od sjemenki (kao za punjene paprike). Stavite ih u lonac pun ključale vode dok ne omekšaju (oko 12 minuta). Izvadite ih iz vode i ocijedite.
Korak3
5 Min
Zagrijte pećnicu na 180 °C. U međuvremenu u velikoj posudi pomiješajte rižu, ¾ umaka za špagete, 1 ½ šalice mozzarelle, parmezan, nasjeckane kobasice, češnjak u prahu, bosiljak, te MAGGI ideju za spaghetti Bolognese i papar po želji.
Korak4
5 Min
U vatrostalnu posudu poredajte paprike okrenute prema gore i napunite ih smjesom. Ostatak umaka i sira iskoristite kako biste prelili paprike.
Korak5
20 Min
Pecite u pećnici dok sir ne počne ključati (oko 15-20 minuta). Izvadite iz pećnice i poslužite dok je toplo.
Komentari 0