Pizza s plodovima mora
55Min
Lako
Ljeto je vrijeme za pizzu s plodovima mora!
.
Hranjive vrijednosti proizvoda
energija
206.02 kcal
ugljikohidrati
24.83 g
Protein
7.53 g
masti
8.18 g
Podaci po obroku
Upute
55 minuta
Korak1
30 Min
U pola litre mlakog mlijeka rastopite paketić kvasca sa žličicom šećera. Kad se kvasac počne dizati, dodajte 2-3 žlice ulja, žličicu soli i taman toliko brašna da zamijesite meko i rastezljivo tijesto. Ostavite tijesto da se podigne, zatim ga premijesite i razvucite u podlogu za pizzu prema veličini posude za pečenje.
Korak2
5 Min
Morske plodove prodinstajte na malo ulja i u bijelom vinu. Posolite i popaprite. Dodajte sitno nasjeckani peršin i češnjak.
Korak3
20 Min
Razvučeno tijesto za pizzu prekrijte gouda sirom, a preko sira stavite morske plodove. Na vrh dodajte nasjeckanu rajčicu i malo nasjeckanih ljutih feferona. Pecite 20 minuta na 200 stupnjeva.
Komentari 0