Ne morate otići u skupi restoran da biste pripremili gala večeru za sebe i svoje prijatelje. Slijedite ovaj jednostavan recept i svih zasjenite uz nekoliko kulinarskih trikova u kojima će vam pomoći MAGGI Wurze.
Sastojci
4
porcije
Ovo jelo optimizirano je za: 4 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija
Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.
U posebnoj posudi pomiješajte senf, MAGGI Wurze i maslinovo ulje. Izgnječite češnjak i sve pomiješajte dok se smjesa ne izjednači.
Prethodno narezane komade lososa dobro natopite marinadom i ostavite da odstoje barem 10 minuta.
Korak2
5 Min
Zagrijte grill tavu na srednju temperaturu i stavite malo ulja, tek toliko da se losos ne bi lijepio. Lagano pecite komade ribe sa svake
strane po 4-5 minuta i pažljivo ih okrećite. Preporučujemo da krenete s pečenjem strane na kojoj se nalazi koža.
Korak3
5 Min
Kad losos porumeni, prebacite ga na veliki tanjur i prelijte ostatkom marinade. Ostavite da odstoji još nekoliko minuta i za kraj ga začinite tartar umakom. Uklonite kožu i poslužite toplo uz prilog od rikole, limuna ili kuhane blitve.
Korak1
3
:
senf, MAGGI Würze, maslinovo ulje
U posebnoj posudi pomiješajte senf, MAGGI Wurze i maslinovo ulje. Izgnječite češnjak i sve pomiješajte dok se smjesa ne izjednači.
Prethodno narezane komade lososa dobro natopite marinadom i ostavite da odstoje barem 10 minuta.
Korak2
3
:
losos
Zagrijte grill tavu na srednju temperaturu i stavite malo ulja, tek toliko da se losos ne bi lijepio. Lagano pecite komade ribe sa svake
strane po 4-5 minuta i pažljivo ih okrećite. Preporučujemo da krenete s pečenjem strane na kojoj se nalazi koža.
Korak3
3
Kad losos porumeni, prebacite ga na veliki tanjur i prelijte ostatkom marinade. Ostavite da odstoji još nekoliko minuta i za kraj ga začinite tartar umakom. Uklonite kožu i poslužite toplo uz prilog od rikole, limuna ili kuhane blitve.
Recept kao PDF
Podijeli sa prijateljima
Aktivirajte veze
Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje