Ovo jelo optimizirano je za: 6 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.
Iscijedite jedan limun, a ostala 4 prerežite n pola i ostavite sa strane.
U mužaru pomiješajte limunov sok, češnjak, svježi đumbir, đumbir u prahu, korijander i med, zatim dodajte maslinovo ulje da dobijete gustu pastu.
Razmažite dobivenu pastu preko komada piletine i dobro utrljajte u sve procjepe na mesu. Najbolje je ostaviti meso da se marinira preko noći.
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Preostale limune (s korom) narežite na sitne komade.
U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i zagrijte ga na štednjaku. Uklonite marinadu s piletine, začinite i postavite u posudu tako da je kožica s donje strane, kako bi dobila boju prije nego je stavite u pećnicu.
Dodajte nasjeckani limun u posudu i promiješajte da bude u ulju. Okrenite piletinu tako da se kožica sad nalazi s gornje strane.
Stavite posudu u pećnicu na 30-40 minuta. Povremeno provjerite jer med može lako zagorjeti. Jelo je spremno kad postane ljepljivo i poprimi zlatno smeđu boju. Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.
Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje