Aromatična piletina je savršen recept za sve
sladokusce koji uživaju u eksperimentiranju s
okusima.
Sastojci
6
porcije
Ovo jelo optimizirano je za: 6 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija
Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.
Iscijedite jedan limun, a ostala 4 prerežite n
pola i ostavite sa strane.
Korak2
5 Min
U mužaru pomiješajte limunov sok, češnjak,
svježi đumbir, đumbir u prahu, korijander i
med, zatim dodajte maslinovo ulje da dobijete
gustu pastu.
Korak3
720 Min
Razmažite dobivenu pastu preko komada
piletine i dobro utrljajte u sve procjepe na
mesu. Najbolje je ostaviti meso da se marinira preko noći.
Korak4
5 Min
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Preostale
limune (s korom) narežite na sitne komade.
Korak5
5 Min
U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i
zagrijte ga na štednjaku. Uklonite marinadu s
piletine, začinite i postavite u posudu tako da je
kožica s donje strane, kako bi dobila boju prije
nego je stavite u pećnicu.
Korak6
5 Min
Dodajte nasjeckani limun u posudu i
promiješajte da bude u ulju. Okrenite piletinu
tako da se kožica sad nalazi s gornje strane.
Korak7
40 Min
Stavite posudu u pećnicu na 30-40 minuta.
Povremeno provjerite jer med može lako
zagorjeti. Jelo je spremno kad postane ljepljivo i
poprimi zlatno smeđu boju. Ostavite da odstoji
5 minuta prije posluživanja.
Korak1
7
:
limun
Iscijedite jedan limun, a ostala 4 prerežite n
pola i ostavite sa strane.
Korak2
7
:
korijander u prahu, maslinovo ulje, đumbir u prahu, med, đumbir, češnjak, limun
U mužaru pomiješajte limunov sok, češnjak,
svježi đumbir, đumbir u prahu, korijander i
med, zatim dodajte maslinovo ulje da dobijete
gustu pastu.
Korak3
7
:
piletina
Razmažite dobivenu pastu preko komada
piletine i dobro utrljajte u sve procjepe na
mesu. Najbolje je ostaviti meso da se marinira preko noći.
Korak4
7
:
limun
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Preostale
limune (s korom) narežite na sitne komade.
Korak5
7
:
maslinovo ulje, piletina
U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i
zagrijte ga na štednjaku. Uklonite marinadu s
piletine, začinite i postavite u posudu tako da je
kožica s donje strane, kako bi dobila boju prije
nego je stavite u pećnicu.
Korak6
7
:
limun
Dodajte nasjeckani limun u posudu i
promiješajte da bude u ulju. Okrenite piletinu
tako da se kožica sad nalazi s gornje strane.
Korak7
7
Stavite posudu u pećnicu na 30-40 minuta.
Povremeno provjerite jer med može lako
zagorjeti. Jelo je spremno kad postane ljepljivo i
poprimi zlatno smeđu boju. Ostavite da odstoji
5 minuta prije posluživanja.
Recept kao PDF
Podijeli sa prijateljima
Aktivirajte veze
Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje