Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aromatični komadi piletine

0
785Min
Lako
Aromatična piletina je savršen recept za sve sladokusce koji uživaju u eksperimentiranju s okusima.

Sastojci

-
6 porcije
+

Ovo jelo optimizirano je za: 6 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

5 
limun
10 g
đumbir
4 tbsp
đumbir u prahu
4 tbsp
korijander u prahu
1.5 tbsp
med
2 tbsp
maslinovo ulje
1 kg
piletina
1 češanj
češnjak

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
Bahan sekarang ada di clipboard Anda
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

energija
450.56 kcal
ugljikohidrati
12.84 g
Protein
32.24 g
masti
30.64 g
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Upute

785 minuta
Korak1
5 Min
Iscijedite jedan limun, a ostala 4 prerežite n pola i ostavite sa strane.
Korak2
5 Min
U mužaru pomiješajte limunov sok, češnjak, svježi đumbir, đumbir u prahu, korijander i med, zatim dodajte maslinovo ulje da dobijete gustu pastu.
Korak3
720 Min
Razmažite dobivenu pastu preko komada piletine i dobro utrljajte u sve procjepe na mesu. Najbolje je ostaviti meso da se marinira preko noći.
Korak4
5 Min
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Preostale limune (s korom) narežite na sitne komade.
Korak5
5 Min
U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i zagrijte ga na štednjaku. Uklonite marinadu s piletine, začinite i postavite u posudu tako da je kožica s donje strane, kako bi dobila boju prije nego je stavite u pećnicu.
Korak6
5 Min
Dodajte nasjeckani limun u posudu i promiješajte da bude u ulju. Okrenite piletinu tako da se kožica sad nalazi s gornje strane.
Korak7
40 Min
Stavite posudu u pećnicu na 30-40 minuta. Povremeno provjerite jer med može lako zagorjeti. Jelo je spremno kad postane ljepljivo i poprimi zlatno smeđu boju. Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.
Aromatični komadi piletine

Korak1 7

Korak1 Korak1
: limun

Iscijedite jedan limun, a ostala 4 prerežite n pola i ostavite sa strane.

Aromatični komadi piletine

Korak2 7

Korak2 Korak2
: limun, đumbir, đumbir u prahu, korijander u prahu, med, maslinovo ulje, češnjak

U mužaru pomiješajte limunov sok, češnjak, svježi đumbir, đumbir u prahu, korijander i med, zatim dodajte maslinovo ulje da dobijete gustu pastu.

Aromatični komadi piletine

Korak3 7

Korak3 Korak3
: piletina

Razmažite dobivenu pastu preko komada piletine i dobro utrljajte u sve procjepe na mesu. Najbolje je ostaviti meso da se marinira preko noći.

Aromatični komadi piletine

Korak4 7

Korak4
: limun

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Preostale limune (s korom) narežite na sitne komade.

Aromatični komadi piletine

Korak5 7

Korak5
: maslinovo ulje, piletina

U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i zagrijte ga na štednjaku. Uklonite marinadu s piletine, začinite i postavite u posudu tako da je kožica s donje strane, kako bi dobila boju prije nego je stavite u pećnicu.

Aromatični komadi piletine

Korak6 7

Korak6
: limun

Dodajte nasjeckani limun u posudu i promiješajte da bude u ulju. Okrenite piletinu tako da se kožica sad nalazi s gornje strane.

Aromatični komadi piletine

Korak7 7

Korak7

Stavite posudu u pećnicu na 30-40 minuta. Povremeno provjerite jer med može lako zagorjeti. Jelo je spremno kad postane ljepljivo i poprimi zlatno smeđu boju. Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći, ocjena je bolja

Pošalji
Asset 10

Komentari 0

0/4000
Molimo unesite važeće korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakovi od A do Z i od 0 do 9
Korisničko ime