Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Juha od kiselog kupusa
Juha od kiselog kupusa
Juha od kiselog kupusa

Juha od kiselog kupusa

(0)
102 Min
srednji

Kiseli kupus je neizostavan sastojak u mnogim domaćim jelima tijekom čitave godine, a naročito u zimskim danima kada se često priprema kao gusta i hranljiva juha koja grije i okrjepljuje. U hladnijim mjesecima, ovakva juha se često nađe na stolu - puna okusa i mirisa.

U ovoj varijanti koristi se krumpir, mrkva, celer i peršin, uz dodatak majorana i slatke paprike. Sve se kuha začinjeno MAGGI goveđom kockom za juhu, koja juhi daje dubinu i zaokružen okus.

Sastojci

4

Ovo jelo optimizirano je za: 4 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
kiseli kupus
1  kocka
MAGGI goveđa kocka
1  veliki
glavica luk
4 
krumpir
2 
mrkva
1 
korijen peršin
0.25  veliki
celer
2  tbsp
biljno ulje
1  tbsp
mljevena slatka paprika
1  tbsp
sušeni majoran
1  tsp
sol
0.33  tbsp
papar
Kopirajte

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
59.4 g
energija
324.9 kcal
Masti
8.3 g
Proteini
7.2 g
Podaci po obroku

Upute

102 min
  • Korak 1

    10 Min
    Pripremite vodu s MAGGI goveđom kockom, prokuhajte, a zatim držite na laganoj vatri. Juha od kiselog kupusa
  • Korak 2

    5 Min
    Povrće očistite. Luk sitno narežite, krumpir narežite na kocke, mrkvu na kolute, a peršin i celer naribajte na krupnom ribežu. Juha od kiselog kupusa
  • Korak 3

    5 Min
    U velikom loncu zagrijte biljno ulje, stavite narezani luk i pržite dok ne postane staklast. Juha od kiselog kupusa
  • Korak 4

    5 Min
    Dodajte naribani peršin i celer, pržite oko 3 minute, zatim dodajte narezane krumpire i mrkvu. Povrće pržite još oko 5 minuta, povremeno miješajući. Juha od kiselog kupusa
  • Korak 5

    15 Min
    Povrće prelijte polovinom juhe i kuhajte na laganoj vatri, poklopljeno, oko 15 minuta, dok povrće ne omekša. Juha od kiselog kupusa
  • Korak 6

    5 Min
    Kiseli kupus ocjedite (ako je previše kiseo, isperite ga pod hladnom vodom u cjediljci), sitno narežite, stavite u zaseban lonac i prelijte preostalom juhom. Juha od kiselog kupusa
  • Korak 7

    50 Min
    Kupus kuhajte oko 10 minuta u otkrivenom loncu na jačoj vatri, zatim smanjite vatru i kuhajte poklopljeno dok ne omekša, oko 40 minuta. Ako je u loncu premalo tekućine, dolijte vodu (do visine kupusa). Juha od kiselog kupusa
  • Korak 8

    5 Min
    Sve zajedno prelijte u lonac s povrćem i kuhajte zajedno još oko 5 minuta. Juha od kiselog kupusa
  • Korak 9

    2 Min
    Supu začinite s malo soli, paprom po ukusu, dodajte slatku mljevenu papriku i majčinu dušicu. Na kraju kuhanja provjerite je li juha previše kisela. Ako je potrebno, možete dodati malo meda ili šećera. Juha od kiselog kupusa
Juha od kiselog kupusa

Korak 1 9

Korak 1

Pripremite vodu s MAGGI goveđom kockom, prokuhajte, a zatim držite na laganoj vatri.

Juha od kiselog kupusa

Korak 2 9

Korak 2 Korak 2

Povrće očistite. Luk sitno narežite, krumpir narežite na kocke, mrkvu na kolute, a peršin i celer naribajte na krupnom ribežu.

Juha od kiselog kupusa

Korak 3 9

Korak 3

U velikom loncu zagrijte biljno ulje, stavite narezani luk i pržite dok ne postane staklast.

Juha od kiselog kupusa

Korak 4 9

Korak 4 Korak 4 Korak 4

Dodajte naribani peršin i celer, pržite oko 3 minute, zatim dodajte narezane krumpire i mrkvu. Povrće pržite još oko 5 minuta, povremeno miješajući.

Juha od kiselog kupusa

Korak 5 9

Korak 5 Korak 5

Povrće prelijte polovinom juhe i kuhajte na laganoj vatri, poklopljeno, oko 15 minuta, dok povrće ne omekša.

Juha od kiselog kupusa

Korak 6 9

Korak 6 Korak 6

Kiseli kupus ocjedite (ako je previše kiseo, isperite ga pod hladnom vodom u cjediljci), sitno narežite, stavite u zaseban lonac i prelijte preostalom juhom.

Juha od kiselog kupusa

Korak 7 9

Korak 7

Kupus kuhajte oko 10 minuta u otkrivenom loncu na jačoj vatri, zatim smanjite vatru i kuhajte poklopljeno dok ne omekša, oko 40 minuta. Ako je u loncu premalo tekućine, dolijte vodu (do visine kupusa).

Juha od kiselog kupusa

Korak 8 9

Korak 8

Sve zajedno prelijte u lonac s povrćem i kuhajte zajedno još oko 5 minuta.

Juha od kiselog kupusa

Korak 9 9

Korak 9

Supu začinite s malo soli, paprom po ukusu, dodajte slatku mljevenu papriku i majčinu dušicu. Na kraju kuhanja provjerite je li juha previše kisela. Ako je potrebno, možete dodati malo meda ili šećera.

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodano 0 od 6 dozvoljenih medijskih datoteka.
17 + 2 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Balkanska kuhinja
  • Bogato vlaknima
  • Čorbasta jela
  • Iz tiganja
  • Izvor vlakana
  • Ključanje
  • Krompir
  • Mali obrok
  • Nizak sadržaj šećera
  • Porcija Povrća / Voća
  • Porodični obrok
  • Povoljno
  • Povrće
  • Prvi slijed
  • Radni dani
  • Ručak
  • Sporo kuvanje
  • Supa
  • Supa
  • Večera
  • Zima

Još zanimljivih recepata

Prikaži još recepata

  • Juha sa špinatom i sirom

    Juha sa špinatom i sirom

    35 Min Lako
  • Krem juha od špinata s vrhnjem

    Krem juha od špinata s vrhnjem

    12 Min Lako
  • Krem juha od gljiva

    Krem juha od gljiva

    20 Min Lako
  • Meksička juha

    Meksička juha

    62 Min Lako

Prikaži još recepata

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe
  • Izjava o pristupačnosti