Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Aromatični komadi piletine

Aromatični komadi piletine

(0)
785 Min
Lako
Aromatična piletina je savršen recept za sve sladokusce koji uživaju u eksperimentiranju s okusima.

Sastojci

6 porcije

Ovo jelo optimizirano je za: 6 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
5 
limun
10  g
đumbir
4  tbsp
đumbir u prahu
4  tbsp
korijander u prahu
1.5  tbsp
med
2  tbsp
maslinovo ulje
1  kg
piletina
1  češanj
češnjak
Kopirajte

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
12.8 g
energija
450.6 kcal
Masti
30.6 g
Proteini
32.2 g
Podaci po obroku

Upute

785 minuta
  • Korak1

    5 Min
    Iscijedite jedan limun, a ostala 4 prerežite n pola i ostavite sa strane.
  • Korak2

    5 Min
    U mužaru pomiješajte limunov sok, češnjak, svježi đumbir, đumbir u prahu, korijander i med, zatim dodajte maslinovo ulje da dobijete gustu pastu.
  • Korak3

    720 Min
    Razmažite dobivenu pastu preko komada piletine i dobro utrljajte u sve procjepe na mesu. Najbolje je ostaviti meso da se marinira preko noći.
  • Korak4

    5 Min
    Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Preostale limune (s korom) narežite na sitne komade.
  • Korak5

    5 Min
    U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i zagrijte ga na štednjaku. Uklonite marinadu s piletine, začinite i postavite u posudu tako da je kožica s donje strane, kako bi dobila boju prije nego je stavite u pećnicu.
  • Korak6

    5 Min
    Dodajte nasjeckani limun u posudu i promiješajte da bude u ulju. Okrenite piletinu tako da se kožica sad nalazi s gornje strane.
  • Korak7

    40 Min
    Stavite posudu u pećnicu na 30-40 minuta. Povremeno provjerite jer med može lako zagorjeti. Jelo je spremno kad postane ljepljivo i poprimi zlatno smeđu boju. Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.
Aromatični komadi piletine

Korak1 7

Korak1 Korak1
: limun

Iscijedite jedan limun, a ostala 4 prerežite n pola i ostavite sa strane.

Aromatični komadi piletine

Korak2 7

Korak2 Korak2
: korijander u prahu, maslinovo ulje, đumbir u prahu, med, đumbir, češnjak, limun

U mužaru pomiješajte limunov sok, češnjak, svježi đumbir, đumbir u prahu, korijander i med, zatim dodajte maslinovo ulje da dobijete gustu pastu.

Aromatični komadi piletine

Korak3 7

Korak3 Korak3
: piletina

Razmažite dobivenu pastu preko komada piletine i dobro utrljajte u sve procjepe na mesu. Najbolje je ostaviti meso da se marinira preko noći.

Aromatični komadi piletine

Korak4 7

Korak4
: limun

Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Preostale limune (s korom) narežite na sitne komade.

Aromatični komadi piletine

Korak5 7

Korak5
: maslinovo ulje, piletina

U posudu za pečenje stavite maslinovo ulje i zagrijte ga na štednjaku. Uklonite marinadu s piletine, začinite i postavite u posudu tako da je kožica s donje strane, kako bi dobila boju prije nego je stavite u pećnicu.

Aromatični komadi piletine

Korak6 7

Korak6
: limun

Dodajte nasjeckani limun u posudu i promiješajte da bude u ulju. Okrenite piletinu tako da se kožica sad nalazi s gornje strane.

Aromatični komadi piletine

Korak7 7

Korak7

Stavite posudu u pećnicu na 30-40 minuta. Povremeno provjerite jer med može lako zagorjeti. Jelo je spremno kad postane ljepljivo i poprimi zlatno smeđu boju. Ostavite da odstoji 5 minuta prije posluživanja.

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodano 0 od 6 dozvoljenih medijskih datoteka.
3 + 9 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • balkanska
  • Bez glutena
  • Bez glutena
  • Bez jaja
  • Bez kikirikija
  • Bez laktoze
  • Bez laktoze
  • Bez rakova
  • Bez ribe
  • Bez svinjetine
  • Bez zaslona
  • Bogato bjelančevinama
  • Evropska kuhinja
  • Fuzija
  • Glavno jelo
  • globalna
  • Iz pećnice
  • Izvor bjelančevina
  • Jesen
  • Kuhana jela
  • Kuhanje s djecom
  • Leto
  • mediteranska
  • Niska količina soli
  • Obiteljski obroci
  • Paprikaš
  • Pečenje
  • Perad
  • Piletina
  • Popodnevni obrok
  • Prijatelji
  • proljeće
  • Roštilj
  • Ručak
  • S mesom
  • s roštilja
  • Večera
  • Vikendi
  • Zima
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe