Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Vegetarijanske lazanje od patlidžana

Vegetarijanske lazanje od patlidžana

(0)
115 Min
srednji
Za ljetni obiteljski ručak spremite lagano vege jelo – vegetarijanske lazanje od patlidžana.

Sastojci

6 porcija

Ovo jelo optimizirano je za: 6 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
3 
patlidžan
0.33 
češnjak
1 
luk
1  tbsp
maslinovo ulje
2  tsp
origano
600  g
umak od rajčice
5  g
papar
1  tbsp
parmezan
1 
jaje
6  grančice
peršin
80  g
mozzarella
1  tsp
MAGGI magija okusa 200g
Kopirajte

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
42 g
energija
218.6 kcal
Masti
4.1 g
Proteini
9.2 g
Podaci po obroku

Upute

115 minuta
  • Korak1

    5 Min
    Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
  • Korak2

    45 Min
    Narežite patlidžan na tanke listove. Posolite ih i ostavite da odstoje 20 minuta, zatim ih okrenite na drugu stranu i ponovite postupak. Obrišite kriške papirnatim ubrusima.
  • Korak3

    10 Min
    Zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte ulje. Izdinstajte češnjak pa dodajte luk i origano. Začinite ih MAGGI Magijom okusa i paprom te dinstajte dok ne postanu staklasto prozirni. Dodajte umak od rajčice i kuhajte dok ne proključa.
  • Korak4

    5 Min
    U posudi srednje veličine pomiješajte parmezan, jaje i peršin. Začinite solju i paprom po ukusu.
  • Korak5

    10 Min
    U veliku vatrostalnu posudu ulijte tanak sloj pripremljenog umaka od rajčice, sloj patlidžana, sloj mješavine od ricotte i sloj mozzarelle. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne ispunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana dodajte umak od rajčice, mozzarellu i parmezan.
  • Korak6

    35 Min
    Prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 35 minuta u pećnici.
  • Korak7

    5 Min
    Ukrasite preostalim peršinom i poslužite goste. Dobar tek!
Vegetarijanske lazanje od patlidžana

Korak1 7

Korak1

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.

Vegetarijanske lazanje od patlidžana

Korak2 7

Korak2 Korak2
: patlidžan

Narežite patlidžan na tanke listove. Posolite ih i ostavite da odstoje 20 minuta, zatim ih okrenite na drugu stranu i ponovite postupak. Obrišite kriške papirnatim ubrusima.

Vegetarijanske lazanje od patlidžana

Korak3 7

Korak3
: luk, origano, češnjak, papar, umak od rajčice

Zagrijte tavu na srednjoj vatri i dodajte ulje. Izdinstajte češnjak pa dodajte luk i origano. Začinite ih MAGGI Magijom okusa i paprom te dinstajte dok ne postanu staklasto prozirni. Dodajte umak od rajčice i kuhajte dok ne proključa.

Vegetarijanske lazanje od patlidžana

Korak4 7

Korak4
: peršin, jaje, parmezan

U posudi srednje veličine pomiješajte parmezan, jaje i peršin. Začinite solju i paprom po ukusu.

Vegetarijanske lazanje od patlidžana

Korak5 7

Korak5

U veliku vatrostalnu posudu ulijte tanak sloj pripremljenog umaka od rajčice, sloj patlidžana, sloj mješavine od ricotte i sloj mozzarelle. Ponavljajte slojeve ovim redom dok ne ispunite posudu. Preko posljednjeg sloja patlidžana dodajte umak od rajčice, mozzarellu i parmezan.

Vegetarijanske lazanje od patlidžana

Korak6 7

Korak6 Korak6 Korak6

Prekrijte posudu aluminijskom folijom i pecite 35 minuta u pećnici.

Vegetarijanske lazanje od patlidžana

Korak7 7

Korak7 Korak7 Korak7

Ukrasite preostalim peršinom i poslužite goste. Dobar tek!

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodano 0 od 6 dozvoljenih medijskih datoteka.
15 + 1 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Bogato vlaknima
  • Glavno jelo
  • Glavno jelo
  • Ispod 300 kcal
  • Italijanska kuhinja
  • Izvor proteina
  • Izvor vlakana
  • Leto
  • Mediteranska kuhinja
  • Popodnevni obrok
  • Porcija Povrća / Voća
  • Porodični obrok
  • Povrće
  • Prijatelji
  • Proslava
  • Romantično veče
  • Ručak
  • Večera
  • Večera
  • Vikendi
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe