Waldorfska salata
18Min
Lako
Waldorfska salata nastala je krajem 19. stoljeća
u njujorškom hotelu Waldorf i odmah postala
jedan od glavnih simbola ovog grada.
Predstavljamo vam našu verziju ove ukusne i zdrave salate koja će vam osvježiti dan!
.
Hranjive vrijednosti proizvoda
energija
388.48 kcal
ugljikohidrati
22.95 g
Protein
5.5 g
masti
32.37 g
Podaci po obroku
Upute
18 minuta
Korak1
5 Min
U jednoj zdjeli dobro izmiješati vrhnje, majonezu, šećer i sok od limuna. Ostaviti da odstoji.
Korak2
3 Min
Jabuke oljuštiti pa narezati na sitne komade.
Korak3
2 Min
Grožđe oprati, prepoloviti (ostaviti nekoliko cijelih bobica za ukras) i izvaditi koštice.
Korak4
3 Min
Stabljike celera oprati i oljuštiti, potom ih narezati na kolutiće.
Korak5
2 Min
Odvojiti nekoliko oraha za ukras a ostatak sitno isjeckati.
Korak6
3 Min
Sve staviti u jednu posudu, dodati vrhnje i majonezu te dobro promiješati. Ukrasiti polutkama oraha, grožđem i listom peršina.
Dobro rashladiti.
Komentari 0