Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga
  • Recepti
  • Časopis
  • Proizvodi
  • Kampanja
  • MAGGI
  • Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Maggi
Maggi
  • Pretraga
  • Recepti
  • Časopis
  • Proizvodi
  • Kampanja
  • MAGGI
  • Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
Baklava

Baklava

(0)
55Min
Lako
Jelo koje ne treba posebno predstavljati – baklava! :)

Sastojci

10 porcija

Ovo jelo optimizirano je za: 10 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
orah
250  g
margarin
450  g
šećer
5  šalice
voda
2 
limun
500  g
kore za pitu
Kopirajte

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

energija
925.3 kcal
Protein
10.81 g
ugljikohidrati
85.19 g
masti
64.02 g
Podaci po obroku

Upute

55 minuta
  • Korak1

    10 Min
    Pomiješajte mljevene orahe i 100 g šećera. U posudu za pečenje poredajte 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha, i tako redom sve dok ne ispunite posudu. Narežite baklavu na kockice ili trokutiće.
  • Korak2

    10 Min
    Ulje i margarin rastopite u manjem loncu i time prelijte narezanu baklavu. Pričekajte oko 10 minuta da baklava upije masnoću.
  • Korak3

    20 Min
    Baklavu pecite na 180 °C dok ne dobije zlatnu boju.
  • Korak4

    10 Min
    Napravite preljev za baklavu od smjese vode, šećera i soka od dva limuna. Preljev kuhajte na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
  • Korak5

    5 Min
    Prohlađenu baklavu prelijte preljevom i ostavite da odstoji.
Baklava

Korak1 5

Korak1
: orah, šećer

Pomiješajte mljevene orahe i 100 g šećera. U posudu za pečenje poredajte 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha, i tako redom sve dok ne ispunite posudu. Narežite baklavu na kockice ili trokutiće.

Baklava

Korak2 5

Korak2
: margarin

Ulje i margarin rastopite u manjem loncu i time prelijte narezanu baklavu. Pričekajte oko 10 minuta da baklava upije masnoću.

Baklava

Korak3 5

Korak3

Baklavu pecite na 180 °C dok ne dobije zlatnu boju.

Baklava

Korak4 5

Korak4
: šećer, voda, limun

Napravite preljev za baklavu od smjese vode, šećera i soka od dva limuna. Preljev kuhajte na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.

Baklava

Korak5 5

Korak5

Prohlađenu baklavu prelijte preljevom i ostavite da odstoji.

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodano 0 od 6 dozvoljenih medijskih datoteka.
2 + 1 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • balkanska
  • Desert
  • ležeran
  • Obitelj
  • Prijatelji
  • turska

Još zanimljivih recepata

Prikaži još recepata

  • MAGGI grilana piletina

    MAGGI grilana piletina

    50 Min srednji
  • Pita s višnjama

    Pita s višnjama

    50 Min Lako
  • Vegetarijanske lazanje od patlidžana

    Vegetarijanske lazanje od patlidžana

    115 Min srednji
  • Lazanje od tikvica

    Lazanje od tikvica

    45 Min Lako

Prikaži još recepata

  • Facebook
  • Youtube
  • Obavijesti o privatnosti
  • Uvjeti i odredbe
  • Kolačići
  • Kontaktirajte nas