Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Baklava

0
55Min
Lako
Jelo koje ne treba posebno predstavljati – baklava! :)

Sastojci

-
10 porcija
+

Ovo jelo optimizirano je za: 10 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje

500  g
orah
250  g
margarin
450  g
šećer
5  šalice
voda
2 
limun
500  g
kore za pitu

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
Bahan sekarang ada di clipboard Anda
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

energija
925.3 kcal
Protein
10.81 g
ugljikohidrati
85.19 g
masti
64.02 g
Podaci po obroku
Idemo kuhati

Upute

55 minuta
Korak1
10 Min
Pomiješajte mljevene orahe i 100 g šećera. U posudu za pečenje poredajte 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha, i tako redom sve dok ne ispunite posudu. Narežite baklavu na kockice ili trokutiće.
Korak2
10 Min
Ulje i margarin rastopite u manjem loncu i time prelijte narezanu baklavu. Pričekajte oko 10 minuta da baklava upije masnoću.
Korak3
20 Min
Baklavu pecite na 180 °C dok ne dobije zlatnu boju.
Korak4
10 Min
Napravite preljev za baklavu od smjese vode, šećera i soka od dva limuna. Preljev kuhajte na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
Korak5
5 Min
Prohlađenu baklavu prelijte preljevom i ostavite da odstoji.
Baklava

Korak1 5

Korak1
: orah, šećer

Pomiješajte mljevene orahe i 100 g šećera. U posudu za pečenje poredajte 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha, i tako redom sve dok ne ispunite posudu. Narežite baklavu na kockice ili trokutiće.

Baklava

Korak2 5

Korak2
: margarin

Ulje i margarin rastopite u manjem loncu i time prelijte narezanu baklavu. Pričekajte oko 10 minuta da baklava upije masnoću.

Baklava

Korak3 5

Korak3

Baklavu pecite na 180 °C dok ne dobije zlatnu boju.

Baklava

Korak4 5

Korak4
: šećer, voda, limun

Napravite preljev za baklavu od smjese vode, šećera i soka od dva limuna. Preljev kuhajte na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.

Baklava

Korak5 5

Korak5

Prohlađenu baklavu prelijte preljevom i ostavite da odstoji.

Recept kao PDF
Preuzmite
Podijeli sa prijateljima

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje

Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći, ocjena je bolja

Pošalji
Asset 10

Komentari 0

0/4000
Molimo unesite važeće korisničko ime. Mora sadržavati od 3 do 15 znakova. Dopušteni su znakovi od A do Z i od 0 do 9
Korisničko ime