Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Baklava

Baklava

(0)
55 Min
srednji
Jelo koje ne treba posebno predstavljati – baklava! :)

Sastojci

15 porcija

Ovo jelo optimizirano je za: 15 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija:

ingredient_quantity
recipe ingredient
500  g
orah
250  g
Margarin
450  g
šećer
5  šalice
voda
2 
limun
500  g
kore za pitu
Kopirajte

Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija

Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.

Izvadite sastojke

Odaberite s popisa sastojaka

Kopirajte
.

Hranjive vrijednosti proizvoda

Ugljikohidrati
56.8 g
energija
617.2 kcal
Masti
42.6 g
Proteini
7.3 g
Podaci po obroku

Upute

55 minuta
  • Korak1

    10 Min
    Pomiješajte mljevene orahe i 100 g šećera. U posudu za pečenje poredajte 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha, i tako redom sve dok ne ispunite posudu. Narežite baklavu na kockice ili trokutiće.
  • Korak2

    10 Min
    Ulje i margarin rastopite u manjem loncu i time prelijte narezanu baklavu. Pričekajte oko 10 minuta da baklava upije masnoću.
  • Korak3

    20 Min
    Baklavu pecite na 180 °C dok ne dobije zlatnu boju.
  • Korak4

    10 Min
    Napravite preljev za baklavu od smjese vode, šećera i soka od dva limuna. Preljev kuhajte na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.
  • Korak5

    5 Min
    Prohlađenu baklavu prelijte preljevom i ostavite da odstoji.
Baklava

Korak1 5

Korak1
: orah, šećer

Pomiješajte mljevene orahe i 100 g šećera. U posudu za pečenje poredajte 2 kore, pa mješavinu šećera i oraha, i tako redom sve dok ne ispunite posudu. Narežite baklavu na kockice ili trokutiće.

Baklava

Korak2 5

Korak2
: Margarin

Ulje i margarin rastopite u manjem loncu i time prelijte narezanu baklavu. Pričekajte oko 10 minuta da baklava upije masnoću.

Baklava

Korak3 5

Korak3

Baklavu pecite na 180 °C dok ne dobije zlatnu boju.

Baklava

Korak4 5

Korak4
: limun, voda, šećer

Napravite preljev za baklavu od smjese vode, šećera i soka od dva limuna. Preljev kuhajte na laganoj vatri 7 do 10 minuta od trenutka kad proključa.

Baklava

Korak5 5

Korak5

Prohlađenu baklavu prelijte preljevom i ostavite da odstoji.

Recept kao PDF

Podijeli sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Aktivirajte veze

Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje

Napišite svoje mišljenje

Vaša recenzija
Would you recommend this item?
Slike
Dodano 0 od 6 dozvoljenih medijskih datoteka.
7 + 4 =
Molimo ispunite captcha polje

Otkrijte više

  • Authencity
  • balkanska
  • Bez jaja
  • Bez rakova
  • Bez ribe
  • Bez svinjetine
  • Desert
  • Iz pećnice
  • Mali obrok
  • Pescetarijanski
  • Prijatelji
  • Ramazan
  • Slatke pite / pogače
  • turska
  • Užina
  • vegetarijansko
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe