Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Začinsko bilje

Začinsko bilje

Začinsko bilje ima posebne i snažne arome koje pružaju posebne okuse u pripremi jela. Iako začinsko bilje uglavnom koristimo u kombinaciji s mesom ili povrćem, ono se izvrsno slaže i u kombinacijama sa salatama ili umacima.

Kroz povijest, začinsko bilje koristilo se ne samo kao hrana već i kao lijek. Njihovi su učinci na zdravlje brojni, poput poboljšanja cirkulacije i probave. Njihova snažna aroma potječe od ulja koja se nalaze u listovima ili stabljikama. Iz tog razloga začinsko bilje igra važnu ulogu u aromaterapiji i stvaranju parfema. U kuhinji, začinsko bilje možete koristiti kao svježe ili sušeno. Iako svježe začinsko bilje ima snažniju aromu, uz nekoliko preinaka dobit ćete jednako ukusan recept i ako koristite sušeno bilje. Začinsko je bilje jednostavno uzgojiti kod kuće, čak i ako nemate vrt – možete ga posaditi u reciklirane limenke ili obične vaze.
Sastavili smo popis nekog od najpopularnijeg začinskog bilja:

Peršin
Peršin se često koristi za dekoraciju jela (poput humusa ili juha), ali se može upotrijebiti i u salatama umjesto listova kupusa ili zelene salate. Za pripremu mesa na žaru možete koristiti smjesu maslinovog ulja, limunovog soka, peršina i začina.

Bosiljak
Bosiljak je odličan u salati s rajčicom, mozzarellom i balzamičnim octom, a nezamjenjiv je u pesto umaku i uz tjesteninu.

Kopar
Kopar ima snažan okus te je izvrstan u kombinaciji s jelima od krumpira ili kiselog vrhnja.

Origano
Origano je savršen izbor za ribu i plodove mora te umake na bazi rajčice.

Metvica
Metvica je jedna od najsvestranijih začinskih biljaka jer dobro ide uz slana jela, ali i deserte. Odličan je izbor uz janjetinu. Listiće metvice možete iskoristiti za ukrašavanje slastica ili limunada.

Ružmarin
Ružmarin se najčešće koristi u ukrašavanju pečenog krumpira ili janjetine.

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe