1. Jeste li znali da na engleskom jeziku ljudi kažu da jedu juhu, dok na arapskom jeziku kažu da je piju? Drugim riječima, ne postoji strogo pravilo o tome kako konzumirati juhu. Konzumirajte je onako kako želite – ili žlicom ili je jednostavno pijte iz zdjele!

2. Prema bontonu, potpuno je dopušteno malo nagnuti tanjur kako biste iscijedili posljednje kapi juhe. Ipak, pazite da pritom ne prevrnete tanjur!

3. Postoje specifični načini posluživanja određenih juha. Na primjer, pileću juhu s kukuruzom uvijek treba servirati u debeloj, dubokoj zdjeli. To je zato što ovakva zdjela duže zadržava toplinu i na taj način sprečava da se kremasta juha prebrzo ohladi.

4. Mnogi od nas to ne znaju, ali napuniti žlicu do vrha dok jedete juhu nije u skladu s bontonom. Najbolje je ispuniti oko 75% žlice. (To je u slučaju da netko gleda. Inače, samo dajte!)

5. Evo još jednog važnog pravila kod jedenja juhe. Nije pristojno puhati u juhu na žlici kako bi se prije ohladila. Umjesto toga, zadržite žlicu u ruci nekoliko sekundi prije jedenja. Do tada bi se juha trebala malo ohladiti. Svojevrsni test strpljenja!

Sad kad smo pokrili različita pravila bontona vezana uz jedenje juhe, zar vas bar malo ne zanima njezino stvarno podrijetlo?