Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Voće i povrće na drvenom stolu

Savjeti za odabir svježeg povrća

Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći uvijek odabrati svježe povrće

Šparoge

Obratite pažnju na svijetlozelene peteljke s krutim vrhovima, koje ne smiju biti previše tvrde i drvenaste.

Avokado

Avokado je spreman za jelo kada mu je kora tamna, a on lagano mekan, ali ne kašast na dodir.

Cikla

Odaberite ciklu koja je čvrsta i još pričvršćena na svoje crvene stabljike i svježe zelene vrhove. Cikla bez njenih vrhova obično je starija, stoga je upotrijebite što je prije moguće.

Brokula

Glavice trebaju biti čvrste i tamnozelene boje, izbjegavajte vrlo debele peteljke.

Mrkva

Potražite čvrstu mrkvu s relativno glatkom kožom. Nastojte izbjeći deblju mrkvu jer joj je sredina najčešće previše tvrda. Bolje kupiti mrkvu koja se prodaje pojedinačno od one upakirane, jer ponekad znaju ispuštati vlagu.

Krastavci

Potražite tamnozelene krastavce besprijekorne kore, čvrste na dodir.

Celer

Treba biti čvrst, svijetlozelene boje, bez tamnih mrljica ili promjene boje.

Patlidžan

Odaberite patlidžan glatke kore, bez mekanih udubina ili promjene boje.

Češnjak

Potražite punašne i čvrste lukovice koje su potpuno obložene njegovom koricom nalik tkivu. Izbjegavajte one koji imaju zelene klice i naznake smeđe boje.

Poriluk

Potražite poriluk koji ima tamnozelene listove i bijele peteljke. Listovi koji imaju žute i smeđe mrlje obično su prezreli.

Gljive

Potražite gljive bez tamnih mrljica. Svježe gljive nisu naborane.

Krumpir

Odaberite čvrsti krumpir koji nema tamnih mrljica i pukotina.

Luk

Odaberite čvrsti smeđi luk koji je još uvijek obavijen kožom, bez zelenih klica ili gnjecavosti.

Crvena paprika

Odaberite crvenu papriku guste i glatke kože, bez mekih mrlja ili promjene boje.

Špinat

Odaberite špinat koji je žive zelene boje, ne smije biti gnjecav, žut ili uveo.

Slatki krumpir

Odaberite slatki krumpir koji nema pukotina ili mekih udubina.

Tikvice

Odaberite tikvice koje imaju čvrstu, tamnozelenu koru. Stare tikvice su mekane i naborane.

Mesne okruglice u zdjeli

Najjednostavniji način da dodate povrće dječjim obrocima

Odbija li vaše dijete jesti povrće? Gotovo svaki roditelj je to prošao. Ako i vi tražite rješenje, možda imamo odgovor za vas.
Pročitajte više
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe