Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Žena premješta nasjeckane komade povrća

Savjeti za izbjegavanje bacanja hrane

Postoji mnoštvo dobrih razloga za svesti bacanje hrane na minimum. Svi smo svjesni činjenice da je bacanje hrane loše za okoliš, ali i za naš budžet. Međutim, ponekad nas iznenadi kada određene namirnice počnu propadati brže nego što smo očekivali i ne preostaje nam drugo nego ih baciti.

Donosimo vam korisne savjete za zadržavanje hrane svježom što je dulje moguće:

Minestrone juha

Ispravna pohrana je najvažnija. Pravilno čuvanje svježih namirnica produljuje njihovu svježinu za nekoliko dana, ili čak tjedana. Ključno je uvijek imati na umu da se voće i povrće skladište odvojeno budući da voće može uzrokovati brže propadanje povrća. Nadalje, neke namirnice moraju se čuvati u hladnjaku, dok drugima više odgovara sobna temperatura ili suho, hladno mjesto. Jednostavni način za upamtiti gdje koju namirnicu spremiti jest upamtiti u kojem mjestu u trgovini su se nalazile; iako se izloženo voće i povrće u trgovinama brzo izmjenjuje, svejedno je izloženo u uvjetima koji najviše pogoduju određenoj namirnici. Međutim, čak i najbolji planovi mogu poći po zlu: unatoč ispravnom čuvanju, ako neko povrće ne izgleda baš najbolje, najbolje je pripremiti juhu poput ove juhe od povrća. Iako se u ovom receptu koriste krumpir, mrkva, mahune i celer, jednako ukusna će biti juha i od povrća poput paprika, gljiva, špinata ili bilo kojeg drugog sastojka koji vam je pri ruci. Ako imate ostatke voća, recept je još jednostavniji: samo ih pomiješajte i pripremite smoothie sa svježim voćem.

Kada je u pitanju meso, najbolje je odvojeno upakirati odreske i filete dovoljne za jednu porciju, označiti datume i spremiti u zamrzivač. Ako je zamrzivač pun, nasjeckajte meso i skuhajte od njega umak, primjerice, ragu ili chilli. Kada se ohladi, spremite u plastične posude s poklopcem. Kuhanjem mesu produljujete rok trajanja.

Govedina u tanjuru

Salata, krastavci i rajčice dulje traju ako nisu vlažne. Kada je to moguće, skladištite ih u odvojenim spremnicima, na podlošku od papirnatog ručnika, idealno u dijelu hladnjaka predviđenom za spremanje povrća. Kada ih odlučite konzumirati, isprobajte naš recept za ukusnu Caprese salatu ili salatu s piletinom.

Popečci

Kako iskoristiti ostatke hrane

Budući da nitko od nas ne želi doprinositi ionako ogromnoj količini hrane koja se svake godine baca u Hrvatskoj, vrijeme je da smislimo kreativna rješenja za to izbjeći...
Pročitajte više
Kriške pizze na drvenoj površini

Priprema ukusnih jela od ostataka hrane

Donosimo vam savjete što napraviti s ostatcima kuhane hrane, preko pečenja i tjestenine do ukusnog variva ili složenca
Pročitajte više
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe