Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Kurkuma

Kurkuma

Kurkuma je začin žarko žute boje koji se dobiva od korijena istoimene biljke. Ovaj se začin snažne arome koristi u azijskim jelima poput curry umaka koji je porijeklom iz Indije. Curry umak najčešće je žute boje upravo zbog kurkume! Njezina je boja toliko intenzivna da se u prošlosti koristila za bojenje tkanina.

Kurkuma ima blagotvorne učinke na zdravlje. U prehrani ima protuupalni efekt i može uravnotežiti razinu kolesterola u krvi, a u kozmetici se koristi za izbjeljivanje kože. Osim što je neizostavni sastojak curryja, kurkuma se može koristiti i u brojnim drugim receptima. Uživajte u njezinim zdravim i ukusnim karakteristikama, kao i žarkoj boji kojom će obogatiti vaše jelo.

Preljev za salatu

Upotrijebite kurkumu u ovom ukusnom preljevu za salatu. Pomiješajte četvrtinu šalice tahinija (sezamove paste) s tri žlice limunovog soka, dvije žlice maslinovog ulja, pola žlice kurkume i pola žlice mljevene paprike, te dodajte sol i papar po ukusu.

Marinirana svinjetina

Ako želite pripremiti posebno jelo za večeru ili iskušati nove okuse, marinirajte meso prije pečenja. Pomiješajte pola šalice jogurta s dva zgnječena češnja češnjaka, četvrtinu šalice meda, žlicu limunovog soka i pola čajne žličice kurkume. Nakon što se meso mariniralo barem deset minuta, možete baciti višak marinade i pripremiti svinjetinu kao inače. Ovo će vas jelo sigurno oduševiti!

Smoothie

Za ukusan i zdrav smoothie posebne boje stavite u blender jednu bananu, šalicu ananasa narezanog na kockice, pola žlice svježe naribanog đumbira, četvrtinu čajne žličice kurkume, pola šalice soka od mrkve, žlicu limunovog soka i šalicu bademovog ili sojinog mlijeka. Bit ćete prepuni energije!

Začini, povrće i umak na stolu

Najkorišteniji začini u kuhinji

Već znate da su sol i papar najkorišteniji začini u hrvatskoj kuhinji. No koji drugi začini daju okus vašem kuhanju i uvijek ih imate u kuhinji? Otkrijte ostale popularne začine i kako ih spojiti s uravnoteženim, brzim i ukusnim receptima.
Pročitajte više
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe