Planiranje jela

Kada imate previše obaveza, pametno je obroke isplanirati unaprijed, posebno za djecu. Na taj način, uštedjet ćete vrijeme, ali i novac. Primjerice, napravite popis koji uključuje 10 omiljenih jela i planirajte njihovu pripremu preko tjedna. Saznajte više.

Ideje za pripremu jela

Sigurno težite tome da svaki dan pripremate omiljena jela, koja su ujedno zdrava i raznovrsna. Smišljanje različitih recepata svakoga dana iznimno je izazovan posao. Razmislite, primjerice, da svaki dan bude tematski, čime ćete olakšati planiranje jelovnika i osigurati raznovrsnu prehranu.

Kuhanje s djecom

Nije najbrže na svijetu, ali je svakako vrlo zabavno! Kuhanje s vašom djecom. Ako ih uključite u pripremu jela, vjerojatnije je da će isprazniti svoje tanjure. U kuhinji se uvijek može pronaći zadatak za svakoga, pa čak i za najmlađe. Zato smo pripremili ideje za pripremu hrane i kuhinjske poslove prilagođene djeci od 3 do 12 godina.

S djecom za stolom

Obrok je ujedno i vrijeme za obiteljsko okupljanje, druženje i dijeljenje dojmova o proteklom danu. Predivno je kada se hrana pripremljena s pažnjom jede sa zadovoljstvom. Saznajte ovdje kako dodatno poboljšati vrijeme provedemo za stolom s djecom.

Čišćenje i pospremanje

Čišćenje i pospremanje važan su dio procesa kuhanja. Kako djeci (ali i sebi) pospremanje stola učiniti zanimljivijim? Gdje spremiti određenu namirnicu u hladnjaku? Pomažemo vam sa savjetima i idejama. Ovdje pročitajte savjete za pospremanje i čišćenje.