Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti

Kako očuvati svježinu zelene salate

Zelena salata je preukusan sastojak laganih obroka, ali problem je što se brzo pokvari. Zelena salata obično traje pet do deset dana, dok neke sorte (poput iceberg salate) ostaju svježe nešto dulje. Doznajte u nastavku kako sačuvati svježinu zelene salate da biste što dulje uživali u njoj.

Metode za produljivanje svježine zelene salate

Metoda br. 1: Zelena salata zamotana u papirnate ručnike
Zelenu salatu treba zamotati u vlažne papirnate ručnike i pospremiti u hladnjak, u dijelu gdje inače čuvate povrće. Operite salatu i razdvojite listove jedan po jedan. Ocijedite listove te ih zamotajte u papirnate ručnike.

Metoda br. 2: Salata spremljena u plastične vrećice
Još jedan način da vam zelena salata dulje traje je da ponovite sve korake u metodi br. 1, pa zatim stavite salatu u plastičnu vrećicu. Možete koristiti plastičnu vrećicu sa zatvaračem, ili običnu vrećicu koju ćete pri vrhu vezati elastičnom gumicom.

Metoda br. 3: Plastična kutija i papirnati ručnici
Možete zamijeniti plastičnu vrećicu iz metode br. 2 s plastičnom kutijom koju imate pri ruci.

Metoda br. 4: Zelena salata pohranjena u hladnjaku
Ukoliko imate više zelene salate, ispraznite ladicu s povrćem iz hladnjaka, dobro ju operite, obložite papirnatim ručnicima i unutra spremite salatu.

Metoda br. 5: Zarolana zelena salata u papirnatim ručnicima
Dobro operite salatu i narežite na koju god veličinu želite. Razvucite narezanu salatu na dugi papirnati ručnik i zarolajte salatu poput palačinke. Još jedan način je da narezanu salatu stavite u zdjelu koju ćete dobro pokriti prozirnom folijom.

Metoda br. 6: Zelena salata u slojevima
Narežite zelenu salatu na veličinu koju želite nakon što ste ju prethodno dobro oprali. Složite sloj salate u zdjelu, a na vrh stavite papirnati ručnik. Zatim složite novi sloj salate i opet pokrijte papirnatim ručnikom. Ponovite ovaj korak koliko god puta je potrebno. Za kraj, stavite zdjelu u plastičnu vrećicu i pospremite u hladnjak.

Kako održati zelenu salatu svježom ako je već dodana u obrok?

Kad želite pojesti zelenu salatu, važno je i da izgleda dobro i da ne pusti mnogo vode.
Evo nekoliko savjeta:
Stavite teže komade povrća na dno zdjele a zelenu salatu na vrh; pažljivo pomiješajte sastojke obroka; dodajte preljev za salatu nakon što ste izmiješali sve sastojke ili čak neposredno prije jela; prekrijte zdjelu sa salatom suhim kuhinjskim ručnikom.

  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe