Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Maggi
Maggi
  • Pretraga Pretraga
  • Recepti Recepti
  • Časopis Časopis
  • Proizvodi Proizvodi
  • Kampanja Kampanja
  • Maggi MAGGI
  • Thomy_icon THOMY
  • Prijava Prijava
  • Povijest
  • FAQ
  • Kontaktirajte nas
  • THOMY
  • THOMY Proizvodi
  • THOMY Recepti
Šparoge u zdjelici

Kako ispravno pripremiti šparoge

Šparoge su jednostavne za pripremu i daju svakom obroku posebnu notu. Uopće ne čudi što pronalazak svježih šparoga na tržnici izaziva opće oduševljenje! Možda to ne znate, no šparoge možete pronaći u tri boje: zelenoj, ljubičastoj i bijeloj. Bez obzira na njihovu boju, postoje razni načini spremanja šparoga.

Kako pripremamo šparoge?

1. Na pari

Koristite posebno kuhalo na paru kako biste dobili ukusne šparoge s malo kalorija i bez masnoća.

2. Kuhane

Šparoge je lako pripremiti običnim kuhanjem u vodi. Ako ih nećete odmah servirati, stavite ih u hladnu posudu kako bi zadržale zelenu boju. U nekim se receptima preporuča skuhati šparoge do pola, zatim ih ohladiti ledom i tek tada skuhati do kraja. Kad kuhate šparoge, stavite ih u veliku zdjelu i polijte vodom u visini od nekoliko centimetara. Prekrijte posudu poklopcem i ostavite da zavrije.

3. Pečene

Stavite šparoge u posudu za pečenje i zapecite na visokoj temperaturi. Kad pečete šparoge u pećnici, postići ćete duboki, karamelizirani okus. Ipak, imajte na umu da vrhovi šparoga mogu posmeđiti zbog visoke temperature.

4. Sotirane

Stavite šparoge u tavu s uljem ili maslacem, dodajte malo češnjaka i dobit ćete savršen prilog.

5. Na žaru

Da, moguće je spremiti šparoge na žaru, ali trebat će vam poseban uređaj koji pruža specifičnu aromu. Šparoge također možete spremiti na gril tavi. Koju god metodu odaberete, nemojte zaboraviti da je dobro maknuti šparoge s vatre kad su gotovo spremne, jer se termička obrada nastavlja i kratko nakon što ih sklonite s temperature.

Prije nego što krenete pripremati šparoge, morat ćete ih očistiti.

Važan korak prije pripreme šparoga je u uklanjanju tvrđih, donjih dijelova drški. Upotrijebite nož ili ruke, ali nemojte koristiti pretjeranu silu.

Ako su šparoge deblje, možete ih oguliti nožićem za guljenje. Neki profesionalni kuhari čak vole odstraniti listiće. Naše mišljenje je da ostavite listiće ukoliko su mali i nisu bodljikavi.

MAGGI juha od šparoga, vrećica 51g

MAGGI juha od šparoga, vrećica 51g

Tražite ukusnu juhu od šparoga? Saznajte više o našoj juhi iz vrećice!
Pročitajte više
  • Facebook
  • Youtube
  • Instagram
  • Kontaktirajte nas
  • Registracija
  • Obavijesti o privatnosti
  • Kolačići
  • Uvjeti i odredbe