Quiche muffini od špinata i ricotte zdrav su i ukusan izbor za doručak, brunch ili užurbana jutra kada želite nešto hranjivo i elegantno. Umjesto tradicionalne kore za pitu, tortilje od cjelovitog zrna pšenice koriste se za oblikovanje pojedinačnih košarica, koje se zatim pune bogatom i kremastom mješavinom špinata i sireva. Za izdašniju verziju može se dodati sitno nasjeckana šunka za dodatni sloj okusa.
Kombinacija nježnog špinata, kremaste ricotte i švicarskog sira stvara savršenu ravnotežu okusa i teksture, dok tortilja od cjelovitog zrna pšenice pruža blago hrskav i zlatni rub svakom zalogaju. Priprema je jednostavna: tortilje treba brzo omekšati i utisnuti u košarice za muffine, a nadjev pažljivo miješati kako bi se osiguralo da su svi sastojci ravnomjerno raspoređeni.
Pečenje od oko 30-35 minuta daje muffinima od quichea idealnu teksturu - mekanu i kremastu sredinu, s lagano zlatnim, blago hrskavim rubovima. Poslužite ih tople odmah nakon pečenja ili ih pripremite unaprijed i spremite u hladnjak za brzi doručak ili međuobrok. Ovi muffini nisu samo ukusni, već su i vizualno privlačni, savršeni za dijeljenje s obitelji i prijateljima na brunchevima, rođendanima i drugim okupljanjima.