
Musaka od krumpira
Ovo jelo optimizirano je za: 8 obroka. Količinu i vrijeme pripreme će biti potrebno mijenjati. Ovdje možete pronaći više informacija o prilagođenim veličinama porcija: Ovdje
Naši najbolji savjeti i trikovi za prilagođenu veličinu porcija
Ako se količine povećaju, vrijeme kuhanja može se produljiti, pa pogledajte ponovno. U početku koristite malo vode i začina, a po potrebi dodajte i više.
Hranjive vrijednosti proizvoda
Upute
Korak1
5 MinKorak2
5 MinKorak3
5 MinKorak4
5 MinKorak5
5 MinKorak6
30 MinKorak7
15 Min
Korak1 7
Luk narežite na sitno i prodinstajte.

Korak2 7
Dodajte mljeveno meso i sitno nasjeckani češnjak. Dinstajte dok meso ne dobije smeđu boju, potom začinite po želji i dobro promiješajte.

Korak3 7
Krumpir operite, oljuštite i narežite na kolutove.

Korak4 7
U dublju vatrostalnu posudu poredajte red krumpira, pa red mesa, i tako sve dok ne potrošite sastojke. Posljednji red mora biti krumpir.

Korak5 7
Jaja i mlijeko umutite i prelijte preko krumpira.

Korak6 7
Posudu pokrijte aluminijskom folijom i ubacite u pećnicu zagrijanu na 190 °C. Pecite 30 minuta.

Korak7 7
Skinite foliju i pecite još 15-ak minuta dok krumpir ne porumeni. Poslužite musaku toplu i uz dodatak hladnog kiselog vrhnja.
Recept kao PDF
PreuzmiteAktivirajte veze
Kliknuli ste na link treće strane i napustit ćete stranicu. Nemamo kontrolu nad platformama treće strane i ne podržavamo niti prihvaćamo odgovornost za njih, uključujući njihov sadržaj, točnost ili svrhu. U interakciju s ovim povezanim platformama stupate na vlastitu odgovornost. Ne prihvaćamo odgovornost ni obvezu za takve platforme treće strane i njihova pravila korištenja. Pročitajte više u našim Pravilima i uvjetima korištenja ovdje