Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MAGGI ideja za punjene paprike i sarmu vrećica 50g

0
.

Informacije o proizvodu

Praškasta smjesa sa sušenim povrćem i začinima za pripremu Punjene paprike/Sarme

.

Sastojci proizvoda

Sastojci: sol 26,5 %, sušeno povrće 16 % (sušeni luk, rajčica/paradajz u prahu, pahuljice krumpira), začini 15,6 % (mljevena začinska paprika, list peršina, mljeveni crni papar, češnjaku prahu), kukuruzni škrob, pšenično brašno, jaja u prahu, šećer, ekstrakt kvasca, aroma (mlijeko i soja).

Više informacija

.

Hranjiva vrijednost proizvoda

na 100g/ml
Pakiranje (g) 50 g
Energija (kJ) 1076 kJ
Energija (kcal) 255 kcal
Masti (g) 3.8 g
- od kojih zasićene masne kiseline (g) 1.2 g
Ugljikohidrati (g) 39.7 g
- od kojih šećeri (g) 12.2 g
Vlakna (g) 10.1 g
Bjelančevine (g) 10.4 g
Sol (g) 27.4 g
.

Alergeni u proizvodu

Celer
da
Može sadržavati

Da - prema receptu s dodatkom
Ne - prema receptu, bez aditiva
N / A - nije navedeno

.

Karakteristike i prednosti

• Super ukusno
• Zajamčen rezultat
• Jednostavni sastojci
• Praktično rješenje
• Raznolikost dnevnog menija
.

Preparation

Dodati za Punjene paprike: 500 g junećeg mljevenog mesa, 6 žutih paprika babura srednje veličine, 100 g pirinča, 1 kašika slatke začinske paprike, hleb

Priprema za Punjene paprike:

1. Sadržaj kesice rastvoriti u 100 ml mlake vode i ostaviti da odstoji 10 min.

2. Smješu pomiješati sa 500 g mljevenog mesa i 100 g prethodno opranog pirinča.

3. Paprike prethodno očišćene od semena napuniti filom i zatvoriti sa kolutom krompira ili paradajza. Napunjene paprike posuti kašikom slatke začinske paprike i zaliti vodom dok ne budu potopljene.

4. Zagrejati do ključanja, a zatim kuvati u polupokrivenoj šerpi 60 min na umerenoj vatri.

5. Služiti uz 6 kriški hleba.

Dodati za Sarmu: 500 g junećeg mljevenog mesa, 1 manja glavica kiselog kupusa (6 listova), 100 g pirinča, 1 kašika slatke začinske paprike, hleb

Priprema za Sarmu:

1. Sadržaj kesice rastvoriti u 100 ml mlake vode i ostaviti da odstoji 10 min.

2. Smješu pomiješati sa 500 g mljevenog mesa i 100 g prethodno opranog pirinča.

3. Kašiku fila staviti na list kupusa, formirati sarmu. Formirane sarme posuti kašikom slatke začinske paprike, zaliti vodom dok ne budu potopoljene.

4. Zagrijati do ključanja, a zatim kuvati u polupokrivenoj šerpi 90 min na umerenoj vatri.

5.Služiti uz 6 kriški hleba.

Čuvati na suhom mijestu, na sobnoj temperaturi.

Adimo
Hvala vam na ocjeni!
Radujemo se vašoj recenziji

Već ste ocijenili ovaj recept / proizvod.

Kliknite na broj zvjezdica koju ocjenu želite dati: što je broj veći, ocjena je bolja

Pošalji
Asset 10